dolenjska

Dobrodelno športno popoldne

24.5.2015 | 14:15 | J. S.

V Šentlovrencu so pripravili dobrodelno športno popoldne, da bi tako pomagali pri nakupu športne opreme in pri ureditvi igrišča za učence tukajšnje podružnične šole. (Foto: J. S.)

V Šentlovrencu so pripravili dobrodelno športno popoldne, da bi tako pomagali pri nakupu športne opreme in pri ureditvi igrišča za učence tukajšnje podružnične šole. (Foto: J. S.)

Dobrodelno športno popoldne
Dobrodelno športno popoldne

Šentlovrenc - Člani kulturno umetniškega društva Marija Kmetova Šentlovrenc so se v sodelovanju s športnim društvom Šentlovrenc odločili, da pomagajo pri nakupu športne opreme in pri ureditvi igrišča za učence tukajšnje podružnične šole, zato so včeraj pripravili dobrodelno športno popoldne, ki so ga poimenovali Pomagaj migat' za naše otroke. »S tem jim želimo polepšati njihove ure športa in prispevati k boljšemu odnosu otrok do športa,« pravijo v Šentlovrencu.

Podružnična šola Šentlovrenc je sicer majhna šola z dolgoletno tradicijo, saj letos obeležujejo 146 let šolstva v kraju. Šolo trenutno obiskuje 24 učencev v dveh oddelkih in v oddelku podaljšanega bivanja. V prihodnjem šolskem letu bo v šolske klopi prvič sedlo še 13 prvošolčkov. »Kot kaže, bodo tudi naslednje generacije dodobra zapolnile šolske hodnike,« pravijo v Šentlovrencu in dodajajo: »Ponosni smo na učne dosežke učencev, saj v kraju z gledališko dejavnostjo in petjem netijo iskrice kulture in družabnega življenja.«

Telovadnico so za učence tukajšnje podružnične šole sicer uredili v kulturnem domu, želijo pa si, da bi jim zagotovili več športnih pripomočkov. Prav tako bi radi uredili šolsko igrišče in postavili igrala. Da bi pomagali zbrati denar, so tako včeraj pripravili pestro športno popoldne, ker jo je prirediteljem nekoliko zagodlo vreme, so dogajanje – večino so namreč načrtovali na tukajšnjem igrišču – v okrnjeni obliki preselili v šolsko telovadnico.

Kljub temu pestrega dogajanja ni manjkalo. Prišli so grosupeljski lokostrelci, domači gasilci, otroci so igrali nogomet in košarko, v telovadnici so se preizkusili na plezalni steni, pripravili so tudi vaške igre. Kot še pravijo v tukajšnjem kulturno umetniškem društvu, si želijo, da bi dogodek postal tradicionalen.

‹ nazaj

Galerija (25)

pomagaj migat 001
pomagaj migat 002
pomagaj migat 003
pomagaj migat 004
pomagaj migat 005
pomagaj migat 006
pomagaj migat 007
pomagaj migat 008
pomagaj migat 009
pomagaj migat 010
pomagaj migat 011
pomagaj migat 012
pomagaj migat 013
pomagaj migat 014
pomagaj migat 015
pomagaj migat 016
pomagaj migat 017
pomagaj migat 018
pomagaj migat 019
pomagaj migat 020
pomagaj migat 021
pomagaj migat 022
pomagaj migat 023
pomagaj migat 024
pomagaj migat 025

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava