posavje

Občini že drugič združili moči in z mostom povezali krajane

28.5.2015 | 15:00 | M. M., foto: občina Brežice

Krški in brežiški župan, Miran Stanko in Ivan Molan.

Krški in brežiški župan, Miran Stanko in Ivan Molan.

Občini že drugič združili moči in z mostom povezali krajane

Zgornji Obrež, Pesje - Krajani Zgornjega Obreža in Pesjega so se družili ob praznovanju nove pridobitve – skupnega mosta čez potok Močnik, ki povezuje dve vasi, dve krajevni skupnosti in dve občini, tj. Krško in Brežice, so sporočili iz slednje. S simboličnim rezanjem traku in blagoslovom je bil most tudi uradno predan namenu.

Dobrih 216.000 evrov vredno investicijo v večjo prometno varnost sta v enakih deležih financirali brežiška in krška občina, ki želita dobro sodelovanje pri investicijah v obmejnih krajih nadaljevati tudi v prihodnje. Priložnostni kulturni program ob tem so izvedli učenci OŠ Artiče, za blagoslov mostu in ceste pa je poskrbel domači župnik Matej Užmah.

Pri tem so krajanom ob novi pridobitvi čestitali oba župana, brežiški Ivan Molan in krški Miran Stanko, ter predsednika obeh krajevne skupnosti - predsednik KS Artiče Anton Gajšek in predsednik KS Dolenja vas Goran Udovč. Strinjali so se, da ima investicija poleg velike vrednosti za prometno varnost tudi velik simbolni pomen povezovanja prebivalcev sosednjih občin in predstavlja zavezo, da bosta občini nadaljevali s sodelovanjem pri investicijah v obmejnih krajih, ki so v skupnem interesu.

Most v Zgornjem Obrežu je drugi skupni podvig brežiške in krške občine. Leta 2013 sta skupaj zgradili nov most med Zgornjo Pohanco in Zdolami. Leta 1936 zgrajeni most v Zgornjem Obrežu, ki so ga tedaj gradili krajani sami, je bil dotrajan in neprimeren za sedanje prometne razmere. Na pobudo krajanov, ki so jo podprli občinski svetniki in občina, je bil pripravljen skupni projekt rušitve in gradnje novega mostu ter širitve ceste. Dela na terenu so se začela oktobra 2014 in se zaključila 7. aprila letos. Novogradnjo je izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje HPG d.o.o. iz Brežic, strokovni nadzor je izvajal Aleš Vodeb s.p., projektno dokumentacijo pa je izdelalo podjetje Region projektivni biro d.o.o., so še navedli v današnjem sporočilu za javnost.

Zvočni zapisi

Ivan Molan o medobčinskih naložbah v obmejnih krajih

‹ nazaj

Galerija (12)

most-001
most-002
most-003
most-004
most-005
most-006
most-007
most-008
most-009
most-010
most-011
most-012

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava