kronika

V nesrečah poškodovani trije motoristi in kolesar

1.6.2015 | 13:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Z lepim in toplejšim vremenom je na naših cestah tudi več motoristov in kolesarjev, kar (na žalost) potrjuje tudi statistika prometnih nesreč. Na regionalni cesti pri Ratežu je minuli petek popoldan 46-letni motorist izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Motorist naj bi se pred padcem skušal izogniti živali, ki je pritekla na cesto. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici, danes poročajo s PU Novo mesto.

Pri Koroški vasi je v soboto dopoldan 32-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Policisti so mu zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti so bili istega dne nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči pri Krški vasi. Ugotovili so, da je 19-letna voznica avtomobila vozila iz Brežic proti Krški vasi in ob zavijanju levo izsilila prednost 43-letnemu motoristu, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Lažje poškodovanega so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Včeraj popoldan pa je v Krškem 13-letni kolesar pri vključevanju na prednostno cesto izsilil prednost voznici avtomobila. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Izsilil prednost

Krški policisti so v soboto nekaj pred 18. uro prejeli klic, da sta pri Smedniku trčila dva voznika avtomobilov. Ugotovili so, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti 79-letnega voznika. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Pridržali voznico

V noči na nedeljo so policisti v okolici Krškega ustavili 43-letno voznico avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,69 miligrama alkohola. Zaradi nestrinjanja z rezultatom preizkusa so ji odredili strokovni pregled in jo odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Preverjali psihofizično stanje voznikov

Policisti so v omenjeni noči na območju Posavja preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 164 voznikom in v enajstih primerih ugotovili, da kršitelji vozijo pijani. Enemu vozniku so odredili strokovnih pregled zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi.

Ukradel 700 betonskih plošč, a so ga prijeli

Metliški policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni, da so iz počitniškega kampa v kraju Primostek neznanci v preteklem tednu odnesli okoli 700 betonskih plošč in povzročili za okoli 2000 evrov škode. Na podlagi opravljenega ogleda kraja kaznivega dejanja in zbranih obvestil so policisti 36-letnega osumljenca izsledili in mu zasegli ukradene plošče. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Prvi zamotil, drugi okradel

Na dvorišče stanovanjske hiše v Velikem Gabru sta se minuli petek popoldan pripeljala neznanca. Eden je na dvorišču v pogovoru zamotil oškodovanca, drugi pa je izkoristil njegovo nepazljivost, vstopil v hišo in vzel nakit. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

Škode za sedem tisočakov

V kraju Medvedjek je istega dne dopoldan nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, ukradel je zlat nakit in denar. Lastnika je oškodoval za 7000 evrov.

Vzel žagi

V okolici Šentjerneja je v noči na soboto neznanec vlomil v objekt ob stanovanjski hiši in odnesel dve motorni žagi.

Nasilen mladoletnik

Policisti so minulo soboto izrekli ukrep prepovedi približevanja mladoletniku. Ugotovili so, da zaradi fizičnega in psihičnega nasilja obstajajo razlogi za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo svojega očeta.

Mladoletnik je očeta žalil, ustrahoval, ga napadel in poškodoval. Grozil mu je z nožem in vanj metal inventar. Policisti so nasilnežu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O njegovem ravnanju so obvestili pristojni center za socialno delo in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o izrečenem ukrepu prepovedi približevanja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava