dolenjska

FOTO: Noč na Krki uspela kljub slabšemu vremenu

22.6.2015 | 13:30 | M. M.

FOTO: Noč na Krki uspela kljub slabšemu vremenu
FOTO: Noč na Krki uspela kljub slabšemu vremenu
FOTO: Noč na Krki uspela kljub slabšemu vremenu

Novo mesto - »Sobotno dogajanje ob in na reki Krki je kljub dežju in hladnemu večeru uspelo in Novomeščani so z množičnim obiskom pokazali, da družabno življenje ob Krki še vedno ostaja priljubljena oblika srečevanja vseh generacij. Organizatorji smo veseli, da s povezovanjem in sodelovanjem dosežemo dodano vrednost za naše obiskovalce,« je danes sporočil koordinator projekta Jure Dolinar.

Kot smo poročali, so se s prireditvijo Krka živi predstavili klubi in društva, ki delujejo na in ob zeleni lepotici, od ribičev do kajakašev in jadralcev. Pestro je bilo tudi na bližnjih teniških igriščih Portoval. »Tradicionalni Beli teniški turnir je letos potekal še ob spremstvu starodobnikov iz VW kluba in mini planiške skakalnice. Po jutranji vožnji starodobnih VW »Hroščev« po novomeškem Glavnem trgu, se je na igriščih teniškega kluba Portovald pričel turnir z lesenimi loparji, ki s sproščenostjo spodbuja zdrav način življenja in kvalitetno preživljanje prostega časa. Na zelenici pod Tuš-em je celotno dogajanje popestrila mini skakalnica, kjer so se nadobudni mladi skakalci pod budnim očesom Francija Petka lahko preizkusili v čisto pravih smučarskih skokih. Prireditev se je zaključila s podelitvijo priznanj zmagovalcem turnirja,« dodaja Dolinar.

Vmes so se nad mesto zgrnili črni oblaki, a po dežju se je zjasnilo in meščane tudi hladno vreme ni odgnalo. »Večerni del se je nadaljeval pred Gostiščem Loka, kjer smo ob taktih novomeške Mestne godbe iz Rudolfovega splava spustili čolničke s svečkami, ki so jih izdelali v Dolenjskem muzeju. Po županovem pozdravnem nagovoru so oder zasedle novomeška skupina Gogs in z novo pevko prenovljeni Tabu. Do zadnjega kotička polno prizorišče je povezalo vse generacije obiskovalcev, ki so kljub hladnemu večeru toplo sprejeli vse nastopajoče,« je zaključil.

Nadvse pestro dogajanje minulega vikenda, ki sta ga med drugim dopolnila petkov in sobotni koncert klasične glasbe v KC Janeza Trdine in ki se je včeraj v središču mesta nadaljevalo še s sklepnim delom letošnje Dirke po Sloveniji, si lahko ogledate v galeriji spodaj. Fotografije z Belega teniškega turnirja so prispevali iz TK Portoval, projekta Krka živi Agencija za šport in Noči na Krki Ema Koncilija.

‹ nazaj

Galerija (42)

Beli_turnir_1
Beli_turnir_2
Beli_turnir_3
Beli_turnir_4
Beli_turnir_5
Beli_turnir_6
Beli_turnir_7
Beli_turnir_8
Krka_zivi_1
Krka_zivi_10
Krka_zivi_11
Krka_zivi_12
Krka_zivi_13
Krka_zivi_14
Krka_zivi_15
Krka_zivi_2
Krka_zivi_3
Krka_zivi_4
Krka_zivi_5
Krka_zivi_6
Krka_zivi_7
Krka_zivi_8
Krka_zivi_9
noc-na-krki-10, noc_na_krki_10
noc-na-krki-14, noc_na_krki_14
noc-na-krki-15, noc_na_krki_15
noc-na-krki-20, noc_na_krki_20
noc-na-krki-21, noc_na_krki_21
noc-na-krki-35, noc_na_krki_35
noc-na-krki-36, noc_na_krki_36
noc-na-krki-42
noc-na-krki-43
noc-na-krki-46
noc-na-krki-50
noc-na-krki-53
noc-na-krki-58
noc-na-krki-65
noc-na-krki-75
noc-na-krki-78
noc-na-krki-79
noc-na-krki-82
noc-na-krki-88

Komentarji (1)

24.6.2015Ocenilepotica Krka 
Čestitke ! Tako se dela, samo Kuljaja in Muhiča ni bilo na kopanje. Škoda, voda je tudi za kopanje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava