avto moto

Kovačič danes v Franciji, veterana jutri v Ukrajini

27.6.2015 | 12:00 | Mitja Pungarčič

Žiga Kovač. (Foto: Jani Srpčič, DL)

Žiga Kovač. (Foto: Jani Srpčič, DL)

Krško - Danes se bo sedemnajstletni spidvejist Žiga Kovačič (KST Brežice)  v mladinski evropski konkurenci do 21 let v francoskem Maconu boril za eno od prvih petih mest, ki vodijo v napredovanje v finale evropskega prvenstva.

V finalu se bo pomerila šestnajsterica najboljših mladincev Evrope, dirka pa bo 29. avgusta v danskem Silkeborgu. Kovačič ima sicer še kar nekaj časa, da se dokaže med mladinci, a bilo bi lepo, da po nekaj sušnih letih ponovno dobimo finalista. Kako bo šlo mlademu in obetavnemu Kovačiču od rok, bomo poročali jutri.

Od posavskih voznikov bosta ta vikend v ukrajinskem Chervonogradu nastopila veterana AMD Krško Roman Špitaler in Jože Pepi Žibert. Na dolgo pot sta krenila že včeraj in do nedelje morata prispeti do cilja. Žal zaradi službenih obveznosti v Ukrajino ni mogel še tretji krški veteran Brežičan Franci Geršak.

Vsekakor pa veterane letos po Evropi čaka še kar nekaj nastopov, na katere so že lani obljubili, da pridejo, a je letos, kot pravijo, ponudb za udeleževanje na tovrstnih veteranskih in promocijskih dirkah nepričakovano veliko.

Kot so dejali, bi lahko imeli enako ali celo več dirk, kot jih imajo članski dirkači. In ker rezultat pri veteranih ni ravno prvotnega pomena, so v AMD Krško ob pomanjkanju mladinskih in članskih voznikov veseli, da imajo edini v Sloveniji tri aktivne veteranske voznike, ki širom Evrope več kot uspešno zastopajo oin promovirajo Slovenijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava