kočevsko-ribniško

Pahor obiskal Tržne dneve v Sodražici

29.6.2015 | 13:45 | STA, M. M.

Foto: Daniel Novakovič, STA

Foto: Daniel Novakovič, STA

Pahor obiskal Tržne dneve v Sodražici

Sodražica - Predsednik države Borut Pahor je včeraj obiskal Tržne dneve v Sodražici, ki so namenjeni ohranjanju tradicije sejmov ter domačih in suhorobarskih obrti. Ob tem je pozval k več samozavesti in ponosa na pripadnost domovini, so sporočili iz njegovega urada.

Tržni dnevi so se začeli s povorko, kjer so se ob glasbeni spremljavi Kulturno-umetniškega društva Sodražica predstavile mažoretke, Povasnjenke iz Loškega potoka, Podeželske žene iz Ribnice, Krošnjarji in Šedržanke, ki jih je Pahor povabil v predsedniško palačo. V pozdravnem nagovoru se je predsednik organizatorjem zahvalil za ohranjanje tradicije.

"Po petih letih krize lahko Sloveniji ob sodelovanju, medsebojni spodbudi in solidarnosti uspe in naša lepa dežela lahko zasije kot zvezda Evrope," je dejal Pahor. "Vesel sem, da se je Slovenija v zadnjih letih okrepila, da je sposobna političnega, gospodarskega in socialnega odzivanja, da se bo lahko v teh nepredvidljivih časih, ki nas čakajo, znala odzvati kot domovina, ki bo zmogla zaščititi svoje interese," je poudaril predsednik. "Imamo lahko več samozavesti, več ponosa, da pripadamo domovini in domovina nam. Ne glede na razlike med nami jo moramo čuvati in zanjo skrbeti, saj druge nimamo," je dodal.

V nagovoru se je Pahor dotaknil tudi vprašanja razdeljenosti občin in ponovil svoje stališče, da so župani, ki so vodili občine v času krize, vzeli nase nalogo razvijanja potencialov, ki jih v teh letih ni znala videti in voditi država.

Po uradnem delu prireditve si je predsednik ogledal še tradicionalni način pletarstva, pintarije in lončarstva, so še sporočili iz Pahorjevega urada.

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.6.2015OceniPsihiater 
ta tip je res za umobolnico. Vsaj trije koleščki se mu vrtijo nazaj!
2.7.2015OceniLeon Šuštaršič 
Čestitka iz Srca, iz mesta sedmih gričev, treh okljukov, dveh pritokov (IN ZGODOVINSKO NAPAČNEGA zgrajenega ZAKOVIČENEGA sivega MOSTU!! GA NI NOVOMEŠČANI, NOVOMEŠČANKE V USTANOVNI LISTINI!!!!) kabinetu Predsednika republike v Domovini, ter seveda izvoljenemu predsedniku Republike Slovenije, državljanu Borutu Pahorju. .... ./../.../ Danes je na programu v popoldanskem času v Kulturnem centru Janeza Trdine, Novo mesto zbor državljanov, državljank, ki so/smo se uradno prijavili, da aktivno/pasivno prisostvujemo _ STRATEGIJI..... v MO Novo mesto. V veliko veselje mi bo, če bodo minuto pred "dvanajsto">>>> iz "vojvodstva" poslali ustno Povabilo, da se Javne predstavitve udeležijo tudi sosedje _ predstavniki občin, ki v sosednjih občinah delujejo strokovno na področju prostora_ urbanizmov... . Sosedje, ki mejijo na metropolo v porečju krožeče reke Krke. ...ne vrag, le sosed naj bo mejak. Program želi vsoto šest in osem in če včeraj, danes, jutri tudi Strateško bo = štirinajst= 14 = in če je 1 + 4 = pet. Koliko občinskih sosed POVEZOVALNO >>>> po cesti, železnici, gozdnih poteh, poljskih poteh, kozjih poteh ... . >>>> "meji" na eno največjih občin v Domovini, tudi krožeče "zelene" Slovenije? Domnevati je, da bodo oni_>>>>Psihiater<<<>>>Le, delaj, delaj dekle mi pušeljc...pa s plavo ga žido ....
9.7.2015OceniPohar 
Prosim arganizatorje, da u bodfoče ne vabijo več tega modela na našo prereditev.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava