kolesarstvo

Kump spet prehiter za Italijane

17.7.2015 | 14:00 | B. B.

Foto: FB stran organizatorja

Foto: FB stran organizatorja

Novo mesto - Marko Kump je zmagovalec predzadnje, 12., etape kolesarske dirke okoli jezera Qinghai na Kitajskem. Na krožni dirki v mestu Zhongwei (120 km) je dosegel že peto etapno zmago in šestnajsto v letošnji sezoni. Radoslav Rogina je še vedno v rumeni majici, prednost pred drugouvrščenim ostaja 3 sekunde.

Kot poročajo na spletni strani novomeškega kolesarskega kluba, je bil po dnevih napadalne vožnje za kolesarje Adrie Mobil danes skoraj prost dan, saj so na krožni ravninski etapi večino dela opravile ekipe, ki so se za zmago hotele pomeriti v zaključnem sprintu.

Adria je z Markom Kumpom lahko le čakala na zaključno akcijo, ki jo je hitri Novomeščan ponovno izpeljal brezhibno in tako na najlepši način utišal Italijane, ki so se razvrstili za njegovim hrbtom. Drugi je bil Marco Zanotti (Parkhotel Valkenburg CT), tretji Liam Bertazzo (Southeast), četrti Mattia Gavazzi (Amore & Vita - Selle SMP), skupinico premaganih Italijanov pa je zaokrožil Antonio Viola (Antonio Viola) na petem mestu.

Po dirki je Kump dejal: "Danes se ni dogajalo nič posebnega, ravnina, ampak hitra etapa. Široke ceste, malo ovinkov. Precej kaotično je bilo le v zadnjem kilometru, ampak nam je uspelo ohraniti dokaj dobro pozicijo za sprint. Na koncu nam je spet uspelo zmagati. Še en dan in gremo domov!"

Vodilni Radoslav Rogina: "Danes je vse potekalo idealno za nas. Takoj od starta je šel pobeg, lovile so ga ekipe, ki so hotele sprintati, na koncu pa je Kump bil najhitrejši."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava