dolenjska

Spletna anketa o mestnih avtobusih

21.7.2015 | 16:40 | B. B.

Foto: I. N., arhiv DL

Foto: I. N., arhiv DL

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto je na svoji spletni strani objavila anketo o mestnem potniškem prometu. Pripravila jo je Fakulteta za informacijske študije, njen namen pa je vključitev čim večjega števila občanov, da s svojim mnenjem, sugestijami, pripombami in željami pomagajo sooblikovati najbolj optimalno obliko reševanja problema mestnega potniškega prometa.

Anketo  je možno izpolniti do 9. avgusta.

‹ nazaj

Komentarji (13)

21.7.2015Oceniobčan 
Za ankete te vrste, je pozno. Potrebna bi bila že veliko let prej. Narejenih je že preveč napak in porabljenega preveč denarja. Avtobusi pa v večini vozijo slabo zasedeni.
22.7.2015 4 (5) (1)Ocenigusti 
Je Macedoni uvedel dodatne parkirnine, da se bodo občani bolj vozili z avtobusi.
22.7.2015–3 (0) (3)OceniJan 
Kar mu lahko štejemo zgolj v velik plus. Uvesti je potrebno še parkirnino ob Težki vodi v Kandiji.
22.7.2015Oceninn 
Težko, večji del parkirišča je lastnica država.
22.7.2015 3 (3) (0)OceniInfarktnica 
Pozdravljam mestni potniški promet! Vendar prosim pristojne v imenu starostnikov, invalidov in vseh tistih revežev, ki nimajo lastnega prevoza in ki čakajo na avtobus na postajališču blizu Qlandije v peklensko vročem soncu, naj vendar že na nenehne prošnje koristnikov, premestijo postajališče pred trgovski center. Čakanje na avtobus, ki ponavadi zamuja, je mukatrpno. Postajališče ni opremljeno z nadstreškom, niti ni v bližini nobenega drevesa. Pomagajte!
22.7.2015 1 (1) (0)Ocenimeščan 
Dobro iz ankete boste slišali nekaj mnenj in želj to ni nič narobe, je pa treba v N.m. uvesti krožni sistem voženj ne pa linijski, ker je ta način že preverjen po ostalih mestih in to prav lepo deluje in to se ve da v špicah ko ljudje hodijo v službo in iz nje ( na 15min bus med 6 uro - 9 uro pa potem med 13 uro - 16 uro ) vmes pa lahko na pol ali uro vozijo avtobusi. To je samo moj predlog, ki bi že moral delovati, pa se bo morda kdaj uvedel in se izkazal za dobrega. Upam da bodo to prebrali pristojni v MO N.m. in pristopili k raziskavi. Kdaj pa ....ko bomo imeli mesto še bolj onesnaženo z izpušnimi plini ???
22.7.2015OceniJan 
Postajališča so povsod na žgočem soncu.
23.7.2015 5 (5) (0)OceniČudno tole 
Na občini imajo v službi ljudi, ki se ukvarjajo s prometom. Po službeni dolžnosti. Občina tudi izdatno subvencionira potniški promet. Potem pa berem, da anketo ne delajo zaposleni na občini kot predstavniki investitorja, ampak FIŠ. Fakulteta, ki se ukvarja z računalništvom. Kaj za božjo voljo pa ima FIŠ s potniškim prometom? Lahko predvidevam, da bodo zaradi "dodatne zadolžitve" laže prišli do občinskega denarja? Pa imajo kakšne povezave z občino? Ojej, a ni bil tam do lani dekan, sedaj pa profesor in član različnih občinskih "komisij" pomamben človek vladajoče koalicije? A ni tam zaposlena življenjska partnerica najvišjega v občini? Malo preveč nakjljučij se mi zdi, da se ravno FIŠ ukvarja s to tematiko. Ne vem, no. Jaz bi to nalogo preprosto dodelal tistim, ki so na občini plačani za ukvarjanje s prometom.
23.7.2015 1 (1) (0)Ocenini čudno ! 
Dobro ugotavljaš kako zadeve gredo v tem svetu. Ostalo "zakulisje" si lahko predstavljaš. Ugotovil si praktično vse kar je treba pri tem vedeti, le dopovedati si moraš, da politikom ni za verjeti. In to je to.
24.7.2015 2 (2) (0)Ocenihi 
dost slaba anketa. glede MPP pa nebi škodilo, če bi se ljudi malo več informiralo, če bi vozovnice se malo modernizirale, če bi razlika v ceni vozovnice kupljene na kiosku in busu bila manjša, če cena redne vozovnice nebi presegala 0,50€ in veljala 60-90minut, če bi povezali tudi večja naselja kot so KS Drska in KS Bršljin, morda kar do prečne, kjer je že narjena postaja primerna za obračališče in še kaj bi prav prišlo, po mojem mnenju...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava