kronika

En avto na streho, dva v odbojno ograjo AC

28.7.2015 | 07:05 | M. K.

En avto na streho, dva v odbojno ograjo AC

Na cesti Novo mesto-Metlika pri Koroški vasi v občini Novo mesto je včeraj ob 11.54 uri voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se prevrnil. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem in usmerjali promet do prihoda policistov.

Ob 14.09 je na avtocesti med priključkoma Dobruška vas in Kronovo v smeri Ljubljane, v občini Šmarješke Toplice, voznik osebnega vozila trčil v odbojno ograjo in obstal na voznem pasu. V nesreči je bila ena oseba poškodovana in so jo oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so prometno in požarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda reševalcev pomagali ponesrečencu, odklopili akumulator, pomagali pri čiščenju cestišča in pripravi poškodovanega vozila za odvoz.

Tudi ob 17.26 se je na avtocesti Obrežje - Ljubljana pred odcepom Drnovo voznik osebnega vozila zaletel v odbojno ograjo. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci NMP ZD Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v brežiško bolnišnico. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč vlečni službi in počistili cestišče.

Napaka na grelcu

Minulo noč ob 2.11 se je v logističnem centru Grieshaber v Veliki vasi, občina Krško, v prostoru pod kotlovnico pojavil dim. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so na kraju ugotovili, da je zaradi napake na elektro grelcu požarne črpalke prišlo do uhajanja pare iz cevovoda. Gasilci so prostor pregledali in prezračili, odklopili baterijo elektro črpalke ter s tehničnim posegom odstranili elektro grelec. Obveščene so bile pristojne službe.

Črpali vodo in odstranili drevo

V čeraj ob 11.57 so na Trgu svobode v Sevnici posredovali delavci Komunale Sevnica in gasilci PGD Sevnica, ki so iz skladiščnih prostorov izčrpali šest kubičnih metrov vode, ki je iztekla zaradi okvare na vodovodni napeljavi.

Davi ob 5.49 je na cesti Mokronog-Gorenje Laknice, občina Mokronog-Trebelno, podrto drevo na cesti oviralo promet. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava