kronika

Vandalizem: Pred šolo so razgrajali trije mladeniči z območja Brežic

4.8.2015 | 10:15 | M. M.

Vandali so naredili za tri tisočake škode. (Foto: PP Brežice)

Vandali so naredili za tri tisočake škode. (Foto: PP Brežice)

Med storilci sta dva mladoletnika. (Foto: PP Brežice)

Med storilci sta dva mladoletnika. (Foto: PP Brežice)

S PU Novo mesto so se danes pohvalili, da so brežiški policisti izsledili vandale. Ti so v noči na soboto, bilo je 25. julija, na parkirnem prostoru in dvorišču osnovne šole v Pišecah poškodovali leseno skulpturo, cvetlična korita, razbili luči in table z napisi, poškodovali so tudi fasado. Povzročili so za več kot 3000 evrov škode.

Brežiški policisti so med preiskavo ugotovili, da gre za tri storilce, in sicer dva mladoletnika in 21-letnega osumljenca z območja Brežic. O kaznivem dejanju so obvestili starše mladoletnikov, osumljence pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Vrednih stvari ne puščajte v avtomobilih - prvič

Minuli konec tedna je na parkirnem prostoru v Soteski nekdo vlomil v avtomobil in z zadnjega sedeža vzel torbo z oblačili. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Vrednih stvari ne puščajte v avtomobilih - drugič

Na parkirnem prostoru pri zdravstveni ustanovi v Novem mestu je sinoči neznanec vlomil v avtomobil in z zadnjega sedeža odnesel žensko torbico.

Odnesel tako orodje kot denar

V noči na ponedeljek pa je v okolici Črnomlja nekdo vlomil v pritlične prostore stanovanjske hiše. Ukradel je tri kosilnice, motorno žago, kolo z motorjem in denarnico z dokumenti in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1100 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

4.8.2015 1 (1) (0)OceniTITO 
Vrednih stvari ne puščajte v avtomobilih (narobe), pustit bi treba in čakat v zasedi pa mu polomit prste in javno ga obznanit. Drugi bi sigurno premislili preden bi se v kaj takega pustili!
4.8.2015 1 (1) (0)Ocenirenata 
sam da ga dobim v roke šmrkavca....prmejduš da bi mu sekala prste,pa da je to moj otrok tudi...kaka vzgoja je to danes!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava