dolenjska

Pred desetletji ujel otroka, ki je padel skozi okno. Ga poznate?

26.8.2015 | 14:40 | M. M.

Vinko Rabzelj iz Dolenjskih Toplic prosi za pomoč vse bralce Dolenjskega lista. (Foto: M. M.)

Vinko Rabzelj iz Dolenjskih Toplic prosi za pomoč vse bralce Dolenjskega lista. (Foto: M. M.)

Pred desetletji ujel otroka, ki je padel skozi okno. Ga poznate?

Novo mesto - Bralci in bralke Dolenjskega lista še kako dobro poznajo redno rubriko Halo, tukaj bralec Dolenjca, ki smo jo pred leti dopolnili še s Klik, tukaj bralec Dolenjca. Ob četrtkih je telefon uredništva še vedno dežuren za vse klice, vaša mnenja in vprašanja, kot omenjeno, pa lahko posredujete tudi naših spletnih strani. Za prejšnjo številko časopisa je naša novinarka Mirjam Bezek-Jakše sprejela zelo zanimiv klic in se sedaj na vse bralce in bralke obračamo s prošnjo, če lahko kako pomagate.

Povzetek Haloja iz prejšnje številke Dolenjskega lista z dne, 20. avgust 2015:

Vinko Rabzelj iz Dolenjskih Toplic je zaupal zanimivo zgodbo. Leta 1961 ali 1962 je parkiral traktor pred gostiščem na trgu v Novem mestu, kjer je danes Hiša kulinarike in turizma, in se po ulici ob gostišču namenil na tržnico. »Zaslišal sem, da je nekaj zažvenketalo, in ko sem se ozrl, sem opazil, da je iz stanovanja v prvem nadstropju v hiši na Glavnem trgu 29 padel otrok in se ujel na žico. Tekel sem in uspelo mi ga je ujeti, tik preden je padel na tla. Odnesel sem ga v trgovino v pritličju hiše in prosil prodajalko, ali bi ga izročila staršem. Zdi se mi, da je bil otrok, mislim, da je bil fantek, takrat star okrog dve leti. Rad bi vedel, kako je danes s tem človekom, ki sem mu rešil življenje, in rad bi ga spoznal,« je dejal Vinko, ki je bil, ko je ujel otroka, star 25 let.

Zato prosi vse, ki vedo, kdo je v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja živel na Glavnem trgu 29, da mu pomagajo najti človeka, ki mu je takrat pomagal in ki je danes star okrog 55 let. Vinko verjame, da mu ga bo uspelo najti tudi z našo ali vašo pomočjo. Kdor ima koristne informacije, lahko pokliče Vinka na tel. št. 041 538 804 ali na naše uredništvo ((07) 39 30 500).

‹ nazaj

Komentarji (6)

26.8.2015 1 (1) (0)OceniSantos 
Mogoče je to bil Šmalčev Nino?
27.8.2015OceniNovomeščan 
A ni Nino živel na Drski? Razen, če sta z mamo prej živela v centru ... tega pa zagotovo ne vem. Vem, pa da je Nino živel od začetka sedemdesetih na Drski.
27.8.2015Ocenivaščan 
Nino je stanoval nad bivšo Dolenjko (kasneje Muro) do vsaj konca osemdesetih. Ali se je stanovanje raztezalo tudi v prostore nad bivšim Tekstilom pa ne vem.
27.8.2015Oceni+++ 
Nino Šmalc je žal že pokojen.
28.8.2015–1 (0) (1)OceniPRAVICA 
naj gre gospod na upravno enoto...v arhivih se vidi,kdo je takrat živel tam.Nino v tej ulici ni živel.Mogoče pa bi gospodu znala povedati kaj Ninova mati,ki živi na drski
28.8.2015 1 (1) (0)Ocenikomentar 
Dragi komentatorji premladi ste še da bi vedeli. Seveda je živel v stanovanju nad sedaj že bivšo Muro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava