posavje

Pred festivalom modre frankinje ocenjevanje vin

28.8.2015 | 10:20 | R. Ž.

Foto: Rok Petančič, KŠTM Sevnica

Foto: Rok Petančič, KŠTM Sevnica

Sevnica - Pred 5. festivalom modre frankinje, ki bo 12. septembra v Sevnici, je mednarodna komisija pod vodstvom Jožeta Simončiča iz Kartuzije Pleterje v Vinski kleti Mastnak včeraj ocenjevala vzorce modrih frankinj, ki so prispeli na ocenjevanje v okviru prihajajočega dogodka. Sedem članska komisija je ocenila 80 vzorcev modrih frankinj v treh kategorijah in sicer letnik 2014, starejši letniki in barrique ter posebna vina. Ocenjevali so na podlagi pravilnika ocenjevanja modrih frankinj.

V kategoriji modra frankinja, redna trgatev - letnik 2014, je največ točk osvojila Vinska klet Metlika, v kategoriji starejših letnikov in barrigue Žaren d.o.o. iz Nemške vasi in v kategoriji posebnih vin Kmečka zadruga Krško s suhim jagodnim izborom.

Absolutni zmagovalec ocenjevanja modrih frankinj na 5. festivalu modre frankinje Sevnica 2015 je postal Žaren d.o.o. iz Nemške vasi (Vinorodna dežela Posavje) z modro frankinjo, letnik 2011 barrique.

Kot so sporočili organizatorji dogodka iz KŠTM Sevnica, bodo vsi rezultati podrobneje objavljeni v predstavitvenem katalogu festivala modre frankinje, ki ga bodo prejeli vsi obiskovalci dogodka.

‹ nazaj

Galerija (8)

MF 1
MF 2
MF 3
MF 4
MF 5
MF 6
MF 7
MF 8

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava