kočevsko-ribniško

Za zaključek grajskih večerov Pivo in čevapi

28.8.2015 | 11:20 | M. K.

Pivo in čevapi

Pivo in čevapi

Za zaključek grajskih večerov Pivo in čevapi

Ribnica - V Ribnici se iztekajo letošnji Grajski večeri, poletni festival, ki je, kot pravijo organizatorji, znova ponudil obilico dobre glasbe, humorja in več kot popestril petkove poletne večere v deželi suhe robe in lončarstva.

Julija so številne obiskovalce letnega gledališča v gradu razvneli Kranjci s pevko Steffy, vrhunska pevka Katja Koren z jazz triom, Milan Pečovnik s Pidži country bandom, zasedba Noreia ter plesalci irskega plesa, izvrstni glasbeniki iz skupine Šalša, avgusta so se zvrstili: eden najboljših simfoničnih orkestrov v Sloveniji, Cantabile z britansko pevko Shirlie Roden, zvezda slovenskih festivalov zadnja leta, Rudi Bučar s skupino Istrabend ter prejšnji teden domačinka Lucija Ćirović z zanimivimi gosti: hrvaško zvezdo stand up-a Marino Orsag, Tinom Vodopivcem, Urošem Kuzmanom in glasbenim presenečenjem v vlogi Klemna Bunderle.

Z zadnjim večerom bodo drevi sklenili letošnje potovanje z glasbo po svetu - z zasedbo Pivo in čevapi.

Postojnčani s tem prepoznavnim imenom so skupina, ki je nastala leta 2010, od takrat pa so nabrali precejšnjo kilometrino. Trubaška skupina je po letošnji petletnici obstoja že zaščitni znak postojnske glasbene scene, v širšem smislu pa tudi takšnih in drugačnih zabav po Sloveniji. Zasedba se je skozi leta dopolnjevala in sedaj šteje 12 članov. Lani in letos so nastopili tudi na festivalu v Guči v Srbiji, kjer so predstavljali barve Slovenije na mednarodnem tekmovanju, prejeli pa so tudi tretjo nagrado za naj trobentača. Njihov cilj je igrati 'močno' glasbo, z veliko volumna in v stilu trubačev, ki občinstvo spravi na noge. Pretežno igrajo uspešnice z balkanskega polotoka, včasih pa zaidejo tudi v malo drugačne vode. Manjkalo ne bo tudi posebno glasbeno presenečenje, ki ga boste videli in slišali le tisti, ki boste prišli v petek, 28. avgusta, na zadnji letošnji Grajski večer, ob 20. uri v ribniški Grad - vabijo organizatorji.

‹ nazaj

Galerija (10)

Klemen Bunderla oz. Macy Gray
Klemen in Lucija za odrom
Lucija in Klemen na odru
Lucija v elementu
Marina Orsag
Pivo in čevapi - glasba s kalorično vrednostjo
Pivo in čevapi
Tin Vodopivec 1
Tin Vodopivec 2
živjo ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava