FOTO: Zaradi denarja ustrelil bratranca

31.8.2015 | 09:00

Na mestu, kjer je obležal Branko, so včeraj gorele sveče.

Na mestu, kjer je obležal Branko, so včeraj gorele sveče.

Barišič je zadnjih šest let s partnerko Darinko živel v prikolici.

Barišič je zadnjih šest let s partnerko Darinko živel v prikolici.

Sovinek, Semič - 31-letni Branko Barišič iz semiškega romskega naselja Sovinek je v petek popival z bratranci, zvečer pa ga je eden od njih ustrelil v srce, kar je bilo zanj usodno. Še isti večer se je policistom predal 16-letni Sandi Hudorovac, policisti pa so pridržali tudi njegova starejša brata Mladena in Janeza, stara 21 in 24 let.

Kot je sporočil Robert Perc iz Policijske uprave Novo mesto, še ni jasno, kdo je streljal, to bo pokazala preiskava, o tem smo že poročali, sicer so kriminalisti vso soboto po naselju zbirali dokaze, da bi razjasnili potek dogodkov. Vsi vpleteni namreč živijo v Sovinku, kjer je vsega skupaj okoli 30 ljudi.

Vaščani Sovinka so bili včeraj zaviti v žalost, dogodek jih je pretresel, so pa omenili, da so Hudorovci že nekaj časa govorili o tem, da bodo ubili Branka. Najbolj glasen je bil menda Janez, ki je v začetku avgusta v tragični nesreči izgubil enoletnega sina. Razlog za streljanje naj bi bil zelo banalen: Branko je Mladenu prodal avtomobil, za katerega je zahteval 550 evrov, a mu slednji megana ni hotel plačati, pištolo pa naj bi kupila kar mama od pridržanih bratov.

Komentar Mesojedca

Predsednik CI za reševanje romske problematike Silvo Mesojedec je ob tem dejal: "Dogodek v Sovinku je odraz "uspešnosti" reševanja romske problematike s strani naše politike, ki se na vse možne načine spreneveda. Pred dnevi dogodek v Krškem, zdaj v Sovinku. Na vse bolj agresivno in predrzno romsko mladino opozarjam že od začetka mojega delovanja. Na to sem opozoril tudi v pismu v Evropski parlament in Evropski komisiji. Prepričan sem, da bo v prihodnje zaradi takšnega pristopa politike do romskega vprašanja še precej hudo".

Več o tem v četrtkovi izdaji Dolenjskega lista.

Dopolnjena objava ob 10.20:

Policisti so včeraj pred preiskovalnega sodnika privedli 16-letnika, ki je zanj odredil sodno pridržanje. Preostalima dvema osumljencema pa so policisti pridržanje zaključili in ju izpustili, so po poročanju STA sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Foto in tekst: J. A.

Galerija

Komentarji (2)

31.8.2015–1   (2)   (3)   OceniBrajdimir-brat od cigana 
Eh, eh..... spet se oglaša naš brat mesojedec....
1.9.2015OceniAnton 
Je pa zanimivo ko bereš časopise in gledaš TV nikjer ne slišiš v romskem naselju se je zgodilo to pa to.Kot bi bila samocenzura?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava