avto moto

Aleksander Čonda testiral svojo prvo Jawo

2.9.2015 | 08:20 | Mitja Pungarčič/Mediamark
Foto: Sašo Ključarič/photospeed.si

Aleksander Čonda testiral svojo prvo Jawo
Aleksander Čonda z lokalnim zastopnikom Jawe Gregorjem Žigantejem, ki ga je povabil k sodelovanju in nadaljnjem razvoju agregata, ki je nekoč slovel kot nepremagljiv.

Aleksander Čonda z lokalnim zastopnikom Jawe Gregorjem Žigantejem, ki ga je povabil k sodelovanju in nadaljnjem razvoju agregata, ki je nekoč slovel kot nepremagljiv.

Krško - Aleksander Čonda je včeraj uspešno testiral svojo prvo Jawo, ki naj bi jo na prihajajoči dirki za Veliko nagrado Slovenije kot prvi po kar nekaj letih peljal na najvišjem nivoju. Kot je dejal pred uradnim testiranjem na stadionu Matije Gubca, bo to po dolgih osmih letih prvi kontakt z motorjem in agregatom tega nekoč slavnega češkega proizvajalca speedway specialk.

Da češka tovarna z novim lastnikom in lokalnim distributerjem za jugovzhodno Evropo Gregorjem Žigantejem misli resno, dajo slutiti dejanja, da so Čondi poslali namesto enega kompletnega motorja še en poseben agregat. Od tega je eden od agregatov standarden, z drugim pa je češki tekmovalec Martin Malek minuli vikend že osvojil zmago na pozivni dirki v Slanem.

Prvi dan testiranja je Čonda preizkusil le standardni agregat in odgovornim dal spodbudne odgovore in prave napotke za razvoj. Ob tem velja pripomniti, da je prav Čonda znan kot voznik, ki zna dati odlične informacije o tem, kaj se z motorjem dogaja, kar bodo – upamo - v češki tovarni znali ceniti. Za nastop s češkim motorjem pa se bo naš voznik odločil po jutrišnjem testiranju boljšega od agregatov.

V foto galeriji si lahko ogledate nekaj zanimivih utrinkov s prvega testiranja.

‹ nazaj

Galerija (11)

conda-001
conda-002
conda-003
conda-004
conda-005
conda-006
conda-007
conda-008
conda-009
conda-010
conda-011

Komentarji (3)

2.9.2015Oceninn 
Tole ne razumem popolnoma....poslali so mu še rabljeno mašino, ki je zdržala dirko z Malekom, ali je mišljeno, da je na njej narejen kak tuning.......
2.9.2015OceniInes 
nn men je jasno da gre za tovarniški tuning tebi pa zgleda ni :)
2.9.2015Oceninn 
matr si pa brihtna.....:)) in kdo bo zdaj nova rezerva??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava