kultura

N'toko najprej v Pumpnci, nato še v Situli

2.9.2015 | 17:15 | M. M.

Miha Blažič - N'toko (vir fotografije: Zavod Zora)

Miha Blažič - N'toko (vir fotografije: Zavod Zora)

Novo mesto - Knjižnica pod krošnjami na Pumpnci ob Župančičevem sprehajališču v Novem mestu bo v petek, 4. septembra, ob 18. uri gostila raperja, družbenega kritika, svetovljana, dolenjskega rojaka Miho Blažiča – N'toka.

»V državi in praktično v celem svetu se vsiljuje prepričanje o eni sami možni obliki urejanja družbe. N'toko je eden močnejših glasov pri nas, ki se takšnemu širjenju enoumja upira. Preden bo tisti dan po 21. uri zarepal v Situli, nam bo zato, upajmo pod vedrim nebom, skozi pogovor pojasnil, kaj si misli o dodanih vrednostih, dolgovih, prostih pretokih in ne pretokih, aktivnih in neaktivnih družbenih skupinah, angažiranih in spečih posameznikih, prikritih in neprikritih orodjih družbenih sistemov, mehkih in trdih močeh urejevalcev sveta …,« so organizatorji, tj. zavod Zora, zapisali v vabilu na petkov pogovorni večer.

Kot omenjeno, bo N'toko še isti večer skupaj z Igorjem Vukom oz. PlankTonom nastopil tudi na festivalu Skriti vrtovi Situle, koncert pa se bo na vrtu novomeškega hostla začel ob 21.30.

“BeatMyth sta ustanovila Igor Vuk (PlankTon) in Mitja Pritržnik (Mike Preeters), ki sta zgodbo raznolike avtorske glasbe, s poudarkom na breakbeatu, pričela leta 2007. Pozneje se jima je pri ustvarjanju z rednim gostovanjem pridružil še N'toko, ki ga poznamo tako po samostojnih projektih, kot tudi člana zasedbe Moveknowledgement. Do sedaj so izdali dve plošči Your Own Two Heads (2009), ki je na voljo kot brezplačen download na njihovi spletni strain, in Questionable Image (2012), ki je izšla pri založbi Kapa. Izdali so tudi več singlov in zadnji štirje so bili izdani pri ameriški založbi Starblocks Music. Živa reinkarnacija se zgodi v obliki »live acta« za katerega skrbita DJ PlankTon in MC N'toko,” se glasi vabilo na petkov brezplačni koncert.

Kot smo poročali včeraj, bo v Novem mestu (kljub uradnem zaključku Novomeških poletnih večerov) pestro tudi vso soboto. Z novomeške Agencije za šport so danes sporočili, da bo zaradi prireditev, v kolikor jih ne bodo v prihodnjih dneh zaradi slabe vremenske napovedi odpovedali, od 8. do 24. ure za ves promet zaprt Kandijski most, obvoz bo urejen.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava