gospodarstvo

Sklad za razgradnjo NEK lani z 8,64-odstotno donosnostjo

4.9.2015 | 08:15 | STA, M. M.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Ljubljana - Sklad za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško (Nek) in odlaganje njenih radioaktivnih odpadkov je v lanskem letu posloval uspešno, njegovo premoženje pa se je povečalo za 9,9 odstotka oz. za 16,6 milijona evrov. Donosnost sklada je v letu 2014 dosegla 8,64 odstotka, so sporočili po seji vlade, ki je včeraj obravnavala poročilo o poslovanju.

Vlada je dala soglasje k zaključnemu računu in poročilu o poslovanju sklada za leto 2014, ki ga je upravni odbor na seji sprejel aprila, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Pri upravljanju s sredstvi sklad vodi konzervativno naložbeno politiko, ob upoštevanju načel varnosti, razpršenosti, donosnosti in likvidnosti. V samem rezultatu poslovanja sklada v lanskem letu pa se še vedno odraža kriza v slovenskem bančnem sektorju.

Pri poslovanju sklada so bila sicer ugotovljena tudi odstopanja, ki se nanašajo na organizacijsko obliko sklada, transferje Agenciji za radioaktivne odpadke in prikaze v bilanci stanja. Ugotovljena odstopanja sklad v sodelovanju z državo rešuje na sistemski ravni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava