dolenjska

FOTO: 70-letnica Gozdnega gospodarstva Novo mesto

5.9.2015 | 16:20 | M. Ž.

Ob jubileju GG Novo mesto so prižgali oglarsko kopo. Ta čast je kot prvemu pripadla direktorju podjetja Andreju Kastelicu. (Foto: M. Ž.)

Ob jubileju GG Novo mesto so prižgali oglarsko kopo. Ta čast je kot prvemu pripadla direktorju podjetja Andreju Kastelicu. (Foto: M. Ž.)

Prikazali so tudi gozdarske veščine in

Prikazali so tudi gozdarske veščine in

na ogled postavili gozdarsko mehanizacijo.

na ogled postavili gozdarsko mehanizacijo.

Podturn - Gozdno gospodarstvo Novo mesto, kot smo napovedali že včeraj, danes v Podturnu obeležuje 70-letnico delovanja. Pri tamkajšnjem gasilskem domu se je zbralo veliko zaposlenih, bivših sodelavcev, upokojencev, poslovnih partnerjev, po uradnem delu prireditve pa so v počastitev jubileja prižgali tudi oglarsko kopo. To sta v čudovitem naravnem amfiteatru na obrobju roških gozdov tako kot že leta do zdaj pripravila prekaljena oglarska mačka Kostja Fink in Vilijem Novina, kuhala pa se bo predvidoma do četrtka.

»V razvoju podjetja so velik pečat pustile tudi spremembe, ki so se dogajale v lesni industriji. Nekatere izkušnje so imele za posledico tudi nekaj težav za naše podjetje, vendar smo uspeli ohraniti sodelovanje v domačih gozdno lesnih verigah. Danes tako veliko večino hlodovine iglavcev in listavcev prodamo domači lesni industriji. V tujino izvažamo samo les, ki ga domača lesna industrija ni zmožna predelati. Izvoz je tako orientiran na les slabše kakovosti, za katerega domača lesna industrija nima kapacitet za predelavo,« je v svojem govoru med drugim povedal direktor podjetja Andrej Kastelic in dodal, da z vso odgovornostjo lahko zagotavlja, da je GG Novo mesto podjetje, ki je sodobno organizirano s kvalitetno kadrovsko, tehnično in tehnološko opremljenostjo za opravljanje del v gozdarstvu, gozdnem gradbeništvu in primarni lesnopredelovalni industriji.

Zbrane so nagovorili še novomeški in topliški župan Gregor Macedoni in Jože Muhič ter Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine. V programu, ki so ga sooblikovali tudi mirnopeški harmonikarji, Mešani pevski zbor Dolenjske Toplice in humorist Vinko Fugina Šlajsar, so pripravili še prikaz gozdarskih veščin. Novomeški gozdarji so namreč že vrsto let v samem vrhu tekmovanj profesionalnih gozdnih delavcev, na skorajšnjem celjskem sejmu pa bodo branili naslov državnih ekipnih prvakov.

‹ nazaj

Galerija (60)

gg_novo_mesto01
gg_novo_mesto02
gg_novo_mesto03
gg_novo_mesto04
gg_novo_mesto05
gg_novo_mesto06
gg_novo_mesto07
gg_novo_mesto08
gg_novo_mesto09
gg_novo_mesto11
gg_novo_mesto12
gg_novo_mesto13
gg_novo_mesto14
gg_novo_mesto15
gg_novo_mesto16
gg_novo_mesto17
gg_novo_mesto19
gg_novo_mesto20
gg_novo_mesto21
gg_novo_mesto24
gg_novo_mesto25
gg_novo_mesto27
gg_novo_mesto28
gg_novo_mesto30
gg_novo_mesto31
gg_novo_mesto32
gg_novo_mesto35
gg_novo_mesto36
gg_novo_mesto38
gg_novo_mesto39
gg_novo_mesto40
gg_novo_mesto41
gg_novo_mesto42
gg_novo_mesto44
gg_novo_mesto46
gg_novo_mesto48
gg_novo_mesto49
gg_novo_mesto50
gg_novo_mesto51
gg_novo_mesto53
gg_novo_mesto57
gg_novo_mesto58
gg_novo_mesto63
gg_novo_mesto64
gg_novo_mesto65
gg_novo_mesto66
gg_novo_mesto69
gg_novo_mesto70
gg_novo_mesto71
gg_novo_mesto73
gg_novo_mesto74
gg_novo_mesto76
gg_novo_mesto81
gg_novo_mesto83
gg_novo_mesto84
gg_novo_mesto85
gg_novo_mesto87
gg_novo_mesto88
gg_novo_mesto93
gg_novo_mesto94

Komentarji (2)

5.9.2015Oceni_ DA _ DA _  
... ME VESELI DA STE OBUDILI GOZDARSKO NOČ V TOPLICAH_ V TOPLICAH _ NAJ SE TRADICIJA NADALJUJE_ PAČ NI BILO PISMENEGA POVABILA_ 70 LET_ Z BELIM VINOM_ ČE STE ZELENO _ČRNI_ PA SAMI PRESODITI KAKŠNA JE KORENINA_ DEBLO_ STE PA GOZDARJI IZVRSTNI VARUHI _ OSTANITE NAPREJ_ KDAJ BO TURISTIČNA_ IZOBRAŽEVALNA _ GOZDNA POT V MESTU _ V MESTU SITUL_ vsota se želi DVE IN SEDEM _ DEVET_ natančno se VEČ=VEM=VE_ kdo me zelo_zelo moti_ S KAKŠNO TEŽAVO JE SPIL- IN KAKO NEKULTURNO SE OBNAŠA ZA OMIZJEM _ DARILO STRAN OD SEBE_ MAJICO_ NAMESTO DA BI JO OBLEKEL _ PA ŠE PREKRIŽANI ROKI_ ojejmene koga so našli_
7.9.2015OceniGozdar 
Čestitke vsem novomeškim GG - jevcem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava