odbojka

S Krko je spet treniral tudi Miha Plot

7.9.2015 | 13:30 | STA, M. M.

Miha Plot (Foto: I. V., arhiv DL)

Miha Plot (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Odbojkarji Krke se že štiri tedne pripravljajo na novo sezono. Prvi del priprav je vodil kondicijski trener Gorazd Canić, zdaj so v rokah Jerneja Rojca, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil novomeško ekipo, ki bo močnejša za mladinskega reprezentanta Sergeja Drobniča, z njo pa je do odhoda na reprezentančne priprave treniral tudi Miha Plot

Ali bo Plot, ki ga je Andrea Gianni po odpovedi Klemna Hribarja spet poklical v slovensko člansko reprezentanco, ki se pripravlja za nastop na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, ostal v Novem mestu, še ni znano, saj se nekdanji igralec ACH Volleyja, Vibo Valentie, Lennika in Olimpije še spogleduje z odhodom v tujino.

"Če ne bom v tujini dobil kluba, bom zagotovo igral za Krko, s katero sem se pripravljal vse do odhoda na reprezentančne priprave," je vrnitev v Novo mesto napovedal 28-letni Plot.

Medtem ko vrnitev Plota v Novo mesto še ni dokončna, bo Jernej Rojc v novi sezoni zagotovo lahko računal na Sergeja Drobniča, lani igralca Calcit Volleyballa, sicer pa sina Aleša Drobniča, ki je bil vrsto let organizator igre novomeške ekipe. Vendar tudi nanj trenutno Rojc še ne more računati, saj je na pripravah mladinske reprezentance, ki jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Mehiki. Novinec je še Uroš Erpič, mlajši brat člana prve šesterke Grege Erpiča, ki tudi igra na mestu blokerja.

"Za nami so štirje teden priprav. En teden smo bili tudi v Brestanici, kjer smo opravili deset treningov, stanovali pa smo v hostlu Primoža Kozmusa. Nad tamkajšnjim gostoljubjem smo bili navdušeni. S Primožem in njegovo ženo Majo smo se odlično razumeli. Res sta se potrudila, da je bilo vse tako, kot mora biti. Pogoji za trening so bili odlični in še se bomo vračali v Brestanico," je bil s tem delom priprav, ki jih je večinoma vodil kondicijski trener Gorazd Canić, zadovoljen Rojc.

Novomeščani so odigrali prvi pripravljalni tekmi. Premagali so tako Žirovnico kot Mladost, vendar se Rojc z rezultatom ne obremenjuje.

"Rezultat v tem obdobju ni pomemben. Veliko časa namenjamo posameznim elementom odbojkarske igre, ki jih želimo izboljšati v primerjavi s preteklimi leti in približati raven naše igre najboljšim ekipam. Novinci so se v ekipo dobro vklopili, čeprav sta zdaj Miha in Sergej odsotna zaradi priprav v članski oz. mladinski reprezentanci. Sergej bo zagotovo odsoten do 20. septembra, saj bo igral na mladinskem svetovnem prvenstvu. Miha bo odsoten vsaj še ta teden, potem pa bomo videli ali ga bo selektor Giani povabil tudi na EP. Na mestu libera imamo sicer se Gregorja Ožbalta, ki se je že izkazal v preteklih sezonah, ob Plotu pa bo samo še napredoval, zato nas morebiten odhod Mihe ne skrbi. Dobro napreduje tudi Uroš Erpič," je še dejal trener Krke.

Do začetka državnega prvenstva krkaše, v prvem krogu, 3. oktobra, bodo gostovali v Kanalu pri Salonitu, čaka še nekaj pripravljalnih tekem.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava