»Ker so race upoštevale zakonite ukaze policistov…«

9.9.2015 | 12:15

ilustrativna slika (Foto: arhiv Lokalno.si)

ilustrativna slika (Foto: arhiv Lokalno.si)

Včeraj nekaj po 13. uri so policiste na interventni številki 113 obvestili, da na stari hitri cesti na Otočcu tri race ovirajo promet. Race (ena starejša in dve domnevno mlajši) so obstale sredi ceste in se niso premaknile, tako da je obstal tudi promet, v današnjem poročilu navajajo varuhi reda s PU Novo mesto: »Klicu so se odzvali prometni policisti, ki so zavarovali kraj, nato pa uspeli s pregovarjanjem in humano uporabo brezkontaktne telesne sile race odgnati oziroma pospremiti proti reki Krki. Dvajset minut po prijavi so bili tako na varnem race kakor tudi udeleženci v cestnem prometu, promet pa se je sprostil. Ker so race upoštevale zakonite ukrepe in ukaze policistov, poškodovanih pa tudi ni bilo, drugih ukrepov ne bo.«

Spet delovna nesreča v gozdu

V Podturnu se je med sečnjo obolelih dreves smreke zjutraj poškodoval gozdar. Med sečnjo se je po pobočju skotalil hlod in mu zlomil nogo. Prvo pomoč so mu nudili sodelavci, ki so o nesreči tudi obvestili reševalce. Ti so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, danes poročajo s PU Novo mesto.

Tatvina goriva

Na Selih pri Otovcu je gradbišče vodohrama. Zjutraj so od tam klicali policiste, ker so ugotovili, da so ponoči neznanci iz dveh delovnih strojev iztočili nekaj več kot 100 litrov dizelskega goriva.

Vlomi

Na Gubčevi ulici v Metliki so imeli ponoči nezaželen obisk. Lastnica hiše je zjutraj ugotovila, da so ji med spanjem vlomili v hišo, pregledali prostore in odnesli nekaj denarja. Skupaj so ji naredili za okoli 300 evrov škode.

V Velikem Gabru so trebanjski policisti opravili ogled vloma v starejšo hišo. Neznanci so v zadnjih treh dneh vlomili v hišo, jo pregledali in iz hiše ter gospodarskega poslopja odnesli nekaj hrane, potopno črpalko in vse skupaj odpeljali s samokolnico. Lastnikom so naredili za skoraj 400 evrov škode.

Vlomljeno je bilo tudi v hišo v Črncu. Po prvih ugotovitvah so storilci pregledali hišo ter odnesli nekaj predmetov, denarja in zlatnine. Naredili so za okoli sedem tisoč evrov škode.

Iz delavnice odnesli žage

V Mrčnih selih so najverjetneje v večernem času neznanci vstopili v odklenjeno delavnico in odnesli tračno žago, ročni nadrezkar in vbodno žago. Lastniku so naredili za približno 400 evrov škode.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava