kolesarstvo

Pred Kumpom in Rogino 261 km trpljenja

24.9.2015 | 10:35 | M. M.

Čez lužo bodo barve novomeškega kluba zastopali brata Per, Josip Rumac, Marko Kump (na sliki; foto: I. V., arhiv DL)

Čez lužo bodo barve novomeškega kluba zastopali brata Per, Josip Rumac, Marko Kump (na sliki; foto: I. V., arhiv DL)

... in Radoslav Rogina. (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

... in Radoslav Rogina. (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

Novo mesto - V ameriškem Richmondu je svetovno kolesarsko prvenstvo v polnem teku. Včeraj so se zaključila tekmovanja na čas, danes se pričnejo cestne dirke, na katerih ima KK Adria Mobil pet predstavnikov. Marko Kump, David in Gorazd Per nastopajo za Slovenijo, medtem ko Radoslav Rogina in Josip Rumac vozita za hrvaško reprezentanco.

Kot so sporočili iz kluba, bosta danes v kategoriji U23 nastopila David Per in Josip Rumac, jutri se bo za čim boljša mesta boril Gorazd Per v kategoriji mladincev. V nedeljo je elitna dirka najboljših kolesarjev na svetu. Adriina kolesarja, Marko Kump in Radoslav Rogina, bosta na 261 km dolgi dirki predstavljala svoji državi.

Marko Kump: “Nastop za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu je zame veliko priznanje in velika čast. Na odločitev Gorazda Štanglja sem čakal zelo dolgo, kar pa ni vplivalo na mojo pripravljenost, saj sem ves čas verjel, da bom v ekipi. Na svetovno prvenstvo grem motiviran in dobro pripravljen. Zavedam se, da bo konkurenca veliko močnejša kot ta, s katero sem tekmoval večji del sezone. Zavedam se tudi, da je dirka daljša od običajnih dirk. Ne glede na vse se bom boril do konca, da upravičim zaupanje selektorja.”

Manj optimističen na pot čez lužo odhaja Radoslav Rogina: “Letošnjega svetovnega prvenstva nisem imel v program, zato se nisem posebej pripravljal. Za svetovno se moraš posebno pripravljati in imeti prej podobne dirke, če želiš kaj narediti. Jaz bom zadovoljen, če dirko končam.”

Roginin adut so tudi izkušnje, saj je to njegovo osmo svetovno prvenstvo, medtem ko je Kump vozil le eno, leta 2012 v Valkenburgu na Nizozemskem, je še zapisal Srečko Glivar.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava