mladi dopisnik

Jumicar v OŠ Boštanj

24.9.2015 | 10:35 | Andreja Vrtovšek, učiteljica 4. a, OŠ Boštanj

Jumicar v OŠ Boštanj

Boštanj - V sredo, 16. septembra, so imeli četrtošolci in petošolci prvi tehniški dan z naslovom Jumicar – pravila in obnašanje v prometu.

V prvem delu smo imeli zelo zanimivo in nazorno predavanje o pravilih in o naših nalogah oz. dolžnostih, ki jih moramo upoštevati kot udeleženci v cestnem prometu. Kot smo na predavanju večkrat ponovili, je glavna naloga udeležencev v prometu ostati živ. Za izpolnitev te naloge pa moramo poznati in upoštevati pravila ter se v prometu lepo in kulturno obnašati. Da pa bomo vedeli, kaj pomeni lepo in kulturno obnašanje, smo se naučili še dveh povedi, in sicer: »Mirna hoja in opazovanje« ter »Cesto prečkam, ko se promet ustavi ali ko nikogar ni«.

Po predavanju so si učenci v učilnicah napisali povzetke, nato pa so se odpravili na komaj pričakovani praktični del tehniškega dne, ko so vozili mini avtomobile z bencinskimi motorji. Učenci so v vožnji zelo uživali, spoznali pa so tudi težave voznikov. Nekateri so se prepozno ustavili in se tako zaleteli v vozilo pred seboj, drugi so prehitro zapeljali v ovinek ter podrli varovalno ograjo…

Vendar, ker vsi vemo, da vaja dela mojstra, bomo v naslednjem šolskem letu vajo ponovili, ko se bomo ponovno srečali z mentorjema Jumicarja in ko bodo učenci ponovno sedli v mini avtomobile.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava