kronika

Nekdanjega poslanca Grilla obsodilo tudi višje sodišče

24.10.2015 | 15:15 | J. A.

Ivan Grill je dobil pogojno kazen dva meseca zapora v preizkusni dobi enega leta. (Foto: J. A., arhiv DL)

Ivan Grill je dobil pogojno kazen dva meseca zapora v preizkusni dobi enega leta. (Foto: J. A., arhiv DL)

Novo mesto - Višje sodišče je potrdilo sodbo novomeškega, ki je februarja letos razsodilo, da je nekdanji poslanec SDS Ivan Grill 19. septembra 2011 ob 14.32 iz svojega računalnika v državnem zboru poslal žaljiv komentar na članek, objavljen na spletni strani Dolenjskega lista, s čimer je razžalil svojega tedanjega strankarskega kolega Silva Mesojedca.

Grill se je na sodbo novomeškega okrožnega sodišča pritožil, a izid zanj ni nič ugodnejši, dobil je pogojno kazen dva meseca zapora v preizkusni dobi enega leta, hkrati pa bo moral plačati stroške kazenskega postopka in takse, Silvu Mesojedcu, ki je bil na sodišču v vlogi zasebnega tožilca, mora povrniti izdatke za zasebno tožbo in njegovega zagovornika, pritožba pa tudi ni bila zastonj.

‹ nazaj

Komentarji (4)

24.10.2015Ocenismart 
Kaj takega pa je rekel? Ne vem, me pa zanima.
24.10.2015–2 (0) (2)Ocenirunena kravata 
Če bo Ljubljeni vodja rekel,ga bo že stric v rumeni kravati oprostil,ker je bila morda kršena "ustava" ?
24.10.2015Ocenimakalonca 
Dragi Smart, avtor z uporabniškim imenom Padalec je na spletni strani Dolenjskega lista napisal: »Ko je bil Mesojedec še v Aeroklubu, smo imeli tudi stalen kreg in razprtije. Tudi tukaj so bile razne mahinacije. Ko pa smo ga nagnali, je bil pa red. Torej drži, da povsod, kjer je Mesojedec, so same težave.« Izkazalo se je, da je bil Padalec pravzaprav Grill in da je komentar poslal iz svojega računalnika v DZ.
28.10.2015—   (1) (1)OceniRomkinja 
Tudi mi Romi imamo same težave s tem Mesojedcem. Najbolje bi bilo da pusti Rome pri miru, ker ni sposoben rešiti problema. No za zakomplicirat je pa pravi mojster. Svoje težave naj rešuje saj jih ima dovolj. Rome pa naj pusti pri miru. Obstajajo ljudje ki bodo rešili Romsko problematiko. Zavedam se da problem je in vem da se bo rešil.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava