odbojka

Preveč nihanj v igri novomeških odbojkarjev

25.10.2015 | 10:45 | STA

Foto: arhiv; I. V.

Foto: arhiv; I. V.

Maribor - Odbojkarji Maribora so v 5. krogu 1. DOL za moške premagali Krko s 3:1 (22, 19, -18, 18).

* Dvorana Tabor, gledalcev 70, sodnika: Oertl (Polzela), Globačnik (Topolšica).

* Maribor: Horvat 23, Mlakar 5, Abraham, Vrabl, Zidar 3, Košenina 19, Kasnik, Šoštarič, Uremović 5, Virtič, Plesec 18.

* Krka: Brulec, G. Erpič 6, Kosmina 12, Kastrevec, U. Erpič, Vesel, Drobnič 13, Pucelj, Bregar 12, Lindič, Klobčar 2, Turk 13, Plot.

Gostitelji so dobro začeli tekmo, z nekaj uspešnimi napadi in tudi blokom osvajali točke in povedli z 8:6. Tudi v nadaljevanju je mariborska vrsta igrala zanesljivo v napadu in obrambi, novomeška pa si je privoščila preveč napak zlasti v napadalnih akcijah in ob drugem tehničnem odmoru zaostajala že za pet točk. Pred končnico je prednost domače vrste narasla na šest točk (20:14), nato pa po nekaj minutah slabše igre skopnela na dve točki (22:20). V odločilnih trenutkih je mariborska vrsta pokazala več zbranosti in pri vodstvu s 24:22 s točko Vasje Plesca osvojila niz.

V uvodnih minutah drugega niza so mariborski odbojkarji še naprej narekovali ritem igre, povedli z 8:5, toda gostom je po zaslugi učinkovitega Mihe Bregarja uspel preobrat z vodstvom 10:9 in nato s 15:11. Sledil je novi zasuk v režiji Tomaža Horvata, ki je neubranljivo zaključeval napade in Maribor je povedel s 17:15. Trener gostov Jernej Rojc je poskušal z menjavami igralcev, a ta poteza ni prinesla želene spremembe in domači so osvojili še drugi niz.

V nadaljevanju so Novomeščani uredili svoje vrste in prevzeli pobudo na igrišču. Vodili so z 8:5 in 10:7, a so uporni gostitelji s točkami Alana Košenine in Plesca dosegli preobrat z vodstvom 11:10, ob drugem tehničnem odmoru pa so bili v vodstvu spet Dolenjci. Ti so si priigrali tri točke prednosti (17:14), v končnici pa po zaslugi točk Valentina Turka in Sergeja Drobniča višali prednost in brez težav dobili niz.

Gladek poraz v tretjem nizu je predramil mariborske odbojkarje, ki so v četrtem spet zaigrali bolj živahno in zbrano, posledica take igre je bilo njihovo vodstvo z 11:7 in nato 14:8. Odpor Dolenjcev je vedno bolj slabel, tako da je bila pot Mariborčanom do zmage odprta.

"Pričakoval sem zmago, kajti ves teden smo dobro trenirali in se pripravili na neugodnega tekmeca, ki zelo dobro igra v gosteh. Fantje so igrali dobro in zasluženo zmagali, kar je spodbudno pred sredino pokalno tekmo v Žirovnici in sobotno prvenstveno na Ravnah," je razložil trener Maribora Grega Horvat. "Maribor ima kompaktno ekipo, ima dobrega organizatorja igre, ki uspešno razigrava soigralce, poleg tega pa v Tomažu Horvatu pravega komandanta ekipe. V naši igri je bilo preveč nihanj in tudi nediscipline," je pojasnil trener Krke Jernej Rojc.

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.10.2015Ocenisulc 
Škoda časa in dela. Nedisciplina je predvsem pri trenerju...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava