Semiški svetniki predvsem o šoli in vodi

20.11.2015 | 15:30

Semiški svetniki predvsem o šoli in vodi
Semiški svetniki predvsem o šoli in vodi
Semiški svetniki predvsem o šoli in vodi

Semič - Včeraj je tukajšnji občinski svet zasedal na 9. redni seji v tem mandatu. Za 12 točk dnevnega reda so svetniki potrebovali dobre tri ure.

Največ časa so se zadržali pri obravnavi poročila o uresničevanju letnega delovnega načrta za šolsko leto 2014/15 in obravnavi letnega načrta za letošnje šolsko leto v OŠ Semič z enoto vrtca Sonček. Tako kot že nekajkrat doslej, so se svetniki spet spotaknili ob uspeh na nacionalnem preverjanju znanja, ki je v Semiču pod slovenskim povprečjem. Po drugi strani pa, kot je poudarila ravnateljica Silva Jančan, izvajajo sodoben pouk, učenci so uspešni na tekmovanjih, šola pa je v zadnjih letih dobila velik ugled. Priznala pa je, da se mnogi učenci ne znajo učiti in učitelji se trudijo, da bi jih to naučili. Vendar pa bi po besedah ravnateljice morali bolj nadzorovati učenje otrok s starši in pregledati tudi, ali so naredili domače naloge. V šoli organizirajo tudi dopolnilni pouk, ki pa ga mnogi ne obiskujejo, starši pa jim plačujejo inštrukcije.

Precej časa so svetniki razpravljali tudi o elaboratu o oblikovanju cen storitev javnih služb in cen za uporabo infrastrukture v semiški občini. Z drugimi besedami: šlo je predvsem za to, ali pristanejo na povišanje lastne cene vode. Vseh 13 svetnikov je glasovalo proti sprejemu predloga, ki so ga pripravili na Komunali Črnomelj, ki so ji naložili, naj do prihodnje seje pripravi predlog o manjšem povišanju cen.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Komentarji (26)

20.11.2015 1   (1)   (0)   Ocenikrompir 
Glede osnovne šole bi bilo potrebno nujno napraviti red pri učiteljih in profesorjih, tudi tukaj se odraža učni uspeh. Saj otroci preživijo polovica dneva v šoli in marsikaj vidijo in se naučijo, doma pa povejo...
21.11.2015Ocenicrnomelj 
Črnomaljci pa za Komunalo. Proti so bili edino v SDS, če se prav spomnim iz poročil. Kaj zdaj? Bodo dvojne cene? Ene za Semič in ene za Črnomelj?
21.11.2015 1   (1)   (0)   OceniS.S 
S.S so v celi državi proti vsega kaj jim ne paše.So tudi proti nevtralnega sodstva,drugače bi bil Ljubljeni vodja že zdavnaj za dolga leta obsojen.
21.11.2015 1   (1)   (0)   OceniKPS 
Če si proti povišanju stroškov, ki prizadenejo predvsem revne občane, ni v redu ?!! Torej sociala in skrb za revne ni naloga občine in države? Občinski socialni demokrati in "njihov"šef Komunale pa so socialni verjetno le po imenu ? Ali naj bo nevtralno sodstvo s šefom ki se je menda "navduševal" nad streljanjem beguncev ?
21.11.2015 1   (1)   (0)   Ocenisemčan 
Naj občina plača razliko.Nekdo mora,zakaj bi mi.Sej smo vsi občina.
21.11.2015OceniRadodajka 
Nande je bil skos faca sedaj, ko ima brado in brke pa sploh. Zdi se mi, da je nadedil doktorat izpite je samo plovzal en za drugim. No kdo zna zna.
22.11.2015OceniLojz 
Ne bo dvojnih cen. Tudi podražitve v Črnomlju so padle v vodo zaradi tega.
22.11.2015OceniDork 
Šokci so nas rešli ;)
23.11.2015Ocenini rečeno 
ne veselite se prezgodaj; vse je še možno - vidno pa, kdo dela za ljudi in kdo proti
23.11.2015Ocenihmm 
kako prav so imeli SDS v Črnomlju ko so bli proti imenovanju trgovca za člana nadzornega sveta v Komunali

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava