Skupno redarstvo bo cenejše

25.11.2015 | 14:05

Ilustrativna fotografija (Foto: T. J. G., arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: T. J. G., arhiv DL)

Novo mesto - Novomeški občinski svet je na novembrski seji potrdil odlok, s katerim bo predvidoma 1. januarja prihodnje leto v občinah Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Žužemberk in Straža začel delovati skupni medobčinski inšpektorat in redarstvo.

V novi organ skupne občinske uprave bodo združili šest uslužbencev novomeškega inšpektorata in redarstva ter dva uslužbenca že obstoječega medobčinskega inšpektorata in redarstva ostalih občin. Sedež skupne občinske uprave bo v mestni občini Novo mesto, enota pa bo ostala tudi v Dolenjskih Toplicah.

Ker polovico denarja za delovanje skupnih občinskih uprav zagotovi državni proračun, na novomeški občini napovedujejo, da bodo stroški redarjev in inšpektorjev v Novem mestu na leto za 115.000 evrov nižji kot doslej.

Direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič je ob ustanovitvi skupnega organa še povedala, da bi občine v prihodnosti na podoben način lahko sodelovale tudi na drugih upravnih področjih, kot so: notranja revizija, občinsko pravobranilstvo, javna naročila, okolje in prostor in morda še kje.

B. B.

Komentarji (3)

25.11.2015 2   (2)   (0)   OceniJan 
Še malo, pa bodo ugotovili, da je najboljše da grejo te mikro občine nazaj v Novo mesto. Da ima vsak vse službe je res smešno. Očitno dovolj davkov poberemo.
26.11.2015Ocenipep 
Za Novo mesto so bo najbrž poznalo, ja.. Zanima me koliko bo to ceneje za male občine (če sploh bo). Prisotnost inšpektorjev in redarjev se bo zagotovo zmanjšala v malih občinah... Tukaj so drugi interesi!!
26.11.2015–1   (0)   (1)   OceniJan 
To kar daš neko ugotovitev iz riti, da bo manj inšpektorjev in redarjev drugod, pa da so drugi interesi. Ali kaj napiši, ali pa povej da si izmišljuješ in nakladaš.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava