mladi dopisnik

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Sava Kladnika

26.11.2015 | 12:10 | Alja Možina, 8. b, OŠ Sava Kladnika Sevnica

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Sava Kladnika

Sevnica - V petek, 20. novembra, smo na vseh šolah in vrtcih po Sloveniji imeli slovenski tradicionalni zajtrk, tipično slovensko hrano, ki so jo pripravljale naše babice in prababice.

Prvo šolsko uro smo osmošolci in devetošolci OŠ Sava Kladnika Sevnica odšli v jedilnico, ostali učenci pa so zajtrkovali v učilnicah. Najprej sta nas pozdravili prijazni gostji iz podjetne skupnosti KNOF. Razložili sta nam, da se kakovost hrane, ki je kupljena ,razlikuje od tiste, ki jo sami pridelamo na vrtu. Pokazali sta nam tudi, kako lahko kupimo domača živila preko internetne strani www.skleda.org. Po končani razlagi je kuharica na vsako mizo položila pladenj s kosi domačega kruha, čajnik in toplo domače mleko. Vsi smo že nestrpno pogledovali proti nožem, da bi si z njimi namazali domače maslo ter odličen, sladek med. Nekateri smo poskusili tudi domača jabolka. Tako smo zaužili pomemben del našega prehranjevanja - zajtrk.

Letos sem se naučila nekaj novih pomembnih stvari glede prehrane. Skupaj s starši bomo pripravljali večinoma domačo hrano slovenskih proizvajalcev, naj se uresniči geslo: Ohranimo, kar je slovensko.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava