posavje

Ljudje odprtih rok 2015: darovalka leta je Nuša Derenda

2.12.2015 | 21:30 | M. M., foto: Mare Vavpotič / M24

Darovalka leta Nuša Derenda in izjemna osebnost Boris Cibic

Darovalka leta Nuša Derenda in izjemna osebnost Boris Cibic

vsi dobrotniki leta 2015

vsi dobrotniki leta 2015

Ljubljana, Artiče - V okviru 22. akcije Ljudje odprtih rok, v kateri predstavljajo humanitarno delovanje posameznikov, skupin in podjetij na različnih področjih, so komisija in bralci revije Ženska do 20. novembra 2015 glasovali za izbor letošnjih dobrotnice/ka, darovalke/ca, izjemne osebnosti in dobrega človeka. Vsem predstavljenim in izbranim ljudem odprtih rok so sinoči v Ljubljani podelili zahvalne listine, prvim štirim pa še simbol akcije, srebrno priponko - posnetek okrasne zaponke ptice v letu iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, ki je z dovoljenjem Gorenjskega muzeja zaščitni znak akcije Ljudje odprtih rok.

Zahvalne listine sta podelili Marta Krpič, odgovorna urednica Ženske, in Martina Vuk, državna sekretarka ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prireditev sta z glasbo popestrili Manca Izmajlova in Benjamin Izmajlov, vodila pa Ida Baš.

Člani posebne komisije (Mojca Senčar, Jure Sešek, Ela Zupančič, Zmaga Grah, Aleksandra Blaznik Klinar, Neva Železnik, Marta Krpič) so glasovali in izbrali: dobrotnika 2015 sta Marjana in Janez Komel, darovalka 2015 Nuša Derenda, izjemna osebnost 2015 Boris Cibic, s poslanimi glasovnicami pa so bralci revije Ženska izbrali dobrega človeka 2015, in sicer Bojana Kodeljo.

Za dobrotnike so bili predlagani: Dušan Gorenc z Gorenjega Gradišča pri Dolenjskih Toplicah, Marjana in Janez Komel z Jesenic, Majda Konvalinka iz Ljubljane, Marija Lesjak z Vinske Gore pri Velenju, Marta Sitar z Zgornje Hajdine, Zvonka Španger iz Borovnice in Elizabeta Tot iz Beltincev.

Za darovalce so bili predlagani: Primož Jelševar iz Zagorja ob Savi in dobrodelna akcija Manj svečk za manj grobov, Nuša Derenda iz Artič, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Magdalena Kresnik iz Zgornjega Dupleka in Radko Luzar iz Šentjerneja.

Za izjemne osebnosti pa: Boris Cibic iz Ljubljane, Metoda Dodič Fikfak iz Postojne, Saša Čelan Stropnik iz Maribora, Bojan Kodelja iz Nove Gorice in program Ne-odvisen.si in Bernarda Merzdovnik iz Mislinjske Dobrave.

»V dvaindvajsetih letih je bilo v sklopu akcije Ljudje odprtih rok predstavljenih skoraj 800 ljudi, ki jim je življenjsko vodilo nesebična skrb za druge in sodelujejo v različnih humanitarnih in dobrodelnih projektih. Njihova ljubezen do sočloveka, volja in energija »premikajo gore« in delajo ta naš svet, ki je za nekatere poln bolečine, gorja in trpljenja, lepši in boljši. Med njimi so tudi takšni, ki so nekoč sami utrpeli veliko hudega, zdaj pa, ko lahko, nesebično pomagajo drugim: z denarjem, materialnimi dobrinami, nasveti, s toplo besedo … K temu pa znajo in zmorejo pritegniti še mnoge druge, s katerimi nato skupaj dvigujejo v ljudeh optimizem, vero v dobro in jim pokažejo, da v svojih stiskah niso pozabljeni,« so ob tem zapisali v reviji Ženska.

Z akcijo Ljudje odprtih rok revija spodbuja solidarnost med ljudmi in sporoča, da je med Slovenci še kako »živa« in da je veliko tudi tistih, ki so vsem tem dobrim ljudem hvaležni. Projekt podpira tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

‹ nazaj

Galerija (8)

Dobri človek Bojan Kodelja
dobrotniki
Ida Baš in Marta Krpič
Izjemna osebnost Boris Cibic
Manca in Benjamin Izmajlov
Martina Vuk in Marta Krpič
Nuša Derenda in izjemna osebnost Boris Cibic
Ljudje odprtih rok 2015

Komentarji (1)

2.12.2015OceniŠentjernejčan 
Čestitke Nuši Derenda in tudi našemu županu Radku Luzarju, to je lep dokaz, da smo izvolili pravega župana. Pohvale tudi našemu podžupanu Janezu Selaku za vso dobrodelnost. Sprašujemo pa se občani kam sta denar od lanskega dobrodelnega koncerta dala drugi podžupan in svetnik ALBERT PAVLIČ in svetnica VIKTORIJA RANGUS???

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava