Neznanec v Dolenjskih Toplicah fotografiral otroke

4.2.2016 | 10:25

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Dolenjske Toplice - Kot poroča spletni portal MojaObcina.si iz Dolenjskih Toplic, policija preiskuje primer, ko je neznanec nagovarjal in fotografiral otroke. To naj bi se dogajalo tik pred novoletnimi počitnicami, ko so v Dolenjskih Toplicah opazili neznanega voznika, ki naj bi ogovarjal otroke.

Policija potrjuje, da je glede primera potekala preiskava. “S strani občanov smo prejeli prijavo, da naj bi neznani voznik nagovarjal otroke. Takoj smo začeli s policijsko preiskavo,” pravi komandir Policijske postaje Dolenjske Toplice Milan Leskovar. Policisti so ugotovili, da neznanec otrok sicer ni nagovarjal, jih je pa na območju osnovne šole fotografiral, kar so policistom povedale priče. V času počitnic neznanca več ni bilo opaziti, ravno tako ne s ponovnim začetkom pouka na osnovni šoli. “Dolžnost nam seveda nalaga, da vsako prijavo jemljemo skrajno resno. Res pa je tudi, da ni vsak neznanec v avtomobilu, ki bi fotografiral ali otroke kaj vprašal, kar pedofil,” poudarja komandir Leskovar.

Nasvet: pogovor z otrokom

Na policiji svetujejo, da se je o takih situacijah z otroki potrebno pogovarjati. Otrokom mora biti jasno, da ne smejo vstopati v tuja vozila, ne prejemati daril neznanih oseb, in ne glede na kakršne koli obljube, slediti neznanim osebam. "Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudb zoperstavijo z odločnim NE. V nadaljevanju priporočamo, da TAKOJ pristopijo do najbližje odrasle osebe ali policista in povedo o dogodku in da se na ta način pridobi čem več informacij na podlagi katerih lahko policija konkretizira svoje aktivnosti. Odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, po potrebi zaščitijo in pomagajo po najboljših močeh (npr. pokliče policijo na 113, za zaščito otroka sodelujejo v nadaljnjih postopkih ...)," pravijo na policiji.

L. M.

Komentarji (3)

4.2.2016 1   (2)   (1)   Ocenismart 
Kakšna PANIKA. Pa kaj, če nekdo slika ljudi, al ste že vsi ponoreli?!
4.2.2016OceniJan 
Slabo bereš?
4.2.2016 1   (1)   (0)   OceniMilan 
Povprašajte malo po župniščih, ti kujoni so najbolj gajstni!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava