bela krajina

O prihodnjem izobraževanju odraslih v Beli krajini

6.2.2016 | 08:10 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

O prihodnjem izobraževanju odraslih v Beli krajini
O prihodnjem izobraževanju odraslih v Beli krajini

Črnomelj - Včeraj so na pobudo črnomaljske županje Mojce Čemas Stjepanovič na Zavodu za izobraževanje in kulturo (Zik) Črnomelj pripravili posvet o izobraževanju odraslih v Beli krajini v prihodnje. Namenjen je bil predvsem povezovanju, sodelovanju, predlogom, izmenjavi mnenj, idej in izkušenj.

Kot je dejala črnomaljska županja, je zaskrbljujoč predvsem podatek o ljudeh, ki so brezposelni več kot dve leti. Ti ljudje potrebujejo spodbudo tako za dodatno izobraževanje kot pri iskanju zaposlitve. In vsak odrasli ima pravico do izobraževanja, ki ni strošek, ampak investicija. Seveda je najboljše, če se izobražujejo za znanega delodajalca, kot je bil primer v Srednji šoli Črnomelj, kjer so v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje izobraževali odrasle, ki so se zaposlili v podjetju Akrapovič.

A vedno to ni mogoče. Mnogo je tudi takšnih, ki sicer dobro obvladujejo svoje delo, a ne vedo, kako to spraviti v poslovno idejo ali kako se samozaposliti. In tudi ti potrebujejo dodatno izobrazbo. Semiška županja Polona Kambič je menila, da bi bilo v njeni občini najbolj potrebno digitalno in jezikovno izobraževanje ter izobraževanje na področju kmetijstva. Po mnenju metliškega župana Darka Zevnika pa bi morali občane bolj izobraziti na področju podjetništva in turizma. Vsi prisotni pa so si bili edini, da je še naprej potrebno tesno sodelovanje med njimi, da bodo lahko naredili čim več za izobraževanje in zaposlovanje predvsem starejših.

‹ nazaj

Galerija (6)

IMG_3034_3_1
IMG_3037_2_1
IMG_3038_1_1
IMG_3041_4_1
IMG_3043_6_1
IMG_3044_5_1

Komentarji (2)

12.2.2016Ocenitinkara 
slabo,slabo mi je....magistri,inženiri...ajooo
13.2.2016Ocenijur 
ta županja ne dela več drugega kot se slika, alergičen postajam na to . kaj je zares naredila?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava