dolenjska

Meščanke- razstava in javna dražba majic

9.2.2016 | 14:05 | M. M.

Modna oblikovalka Ana Jelinič (Foto: osebni arhiv)

Modna oblikovalka Ana Jelinič (Foto: osebni arhiv)

Meščanke- razstava in javna dražba majic

Novo mesto - Modna oblikovalka Ana Jelinič iz Novega mesta, ki med drugim ureja tudi modno rubriko v mesečni prilogi Dolenjskega lista Živa, je povabila na razstavo in dobrodelno dražbo majic. Vse skupaj bo potekalo v četrtek, 11. februarja, od 19.30 dalje v galeriji Simulaker.

»Gre za razstavo majic, potiskanih z motivi novomeških vizualnih umetnikov, majice pa sem za to priložnost oblikovala jaz. Motive za majice so prispevali Borut Peterlin, Igor Obradinovič, Janko Orač, Jože Kotar, Jure Šuln, Martina Hegediš, Nejc Smodiš, Samo Kralj in Sebastian Šeremet,« je dodala avtorica zamisli Ana Jelinič.

Celoten projekt je namenjen tudi počastitvi 650. obletnice Novega mesta, zato ga je podprla tudi Mestna občina Novo mesto. Projekt ima še dobrodelno noto, saj bodo majice, ki bodo razstavljene samo ta večer, prodane na javni dražbi. Sredstva bodo namenili Društvu Eternia – projektu Mavrični Bojevniki. Primarno poslanstvo društva Eternia iz Novega mesta in njihovega projekta Mavrični Bojevniki je sicer pomoč otrokom z motnjami vedenja ADHD, avtizmom, Aspergerjevim sindromom, Tourettovim sindromom, disleksijo. Prav tako so njihova ciljna populacija vsi otroci, ki potrebujejo odmik od novodobnih motenj in prijateljsko razumevanje ter druženje v okolju, ki je za večino njih le občasna aktivnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava