novice

Učenci in dijaki na informativni dan

12.2.2016 | 08:00 | STA

Slika je ilustrativna. (Foto: arhiv DL)

Slika je ilustrativna. (Foto: arhiv DL)

Srednje šole in fakultete bodo danes in v jutri v znamenju informativnih dni, na katerih se bodo lahko bodoči dijaki in študentje seznanili s srednješolskimi in študijskimi programi, ki jih zanimajo. Na srednjih šolah je na voljo 22.960 vpisnih mest, na fakultetah pa 18.543.

Fakultete bodo bodočim študentom danes svoja vrata odprle ob 10. in 15. uri, nekatere ljubljanske tudi ob 12. uri. Jutri bodo predstavitve študijskih programov potekale ob 10., na Univerzi na Primorskem pa še ob 13. ali 15. uri.

Na srednjih šolah bodo informativni dnevi potekali praviloma ob 9. in 15. uri ter jutri ob 9. uri.

V Študentski organizaciji Univerze (ŠOU) v Ljubljani poudarjajo, da je pomembno, da bodoči študentje izberejo študij, ki jih zanima, saj je to najmočnejša motivacija, da ga tudi dokončajo. V ŠOU V Mariboru dijakom predlagajo, da obiščejo predstavitve več programov.

Na ŠOU V Ljubljani so za bodoče študente pripravili brošuro, v kateri so opisane vse ljubljanske fakultete, vanjo pa so vključeni tudi vozni redi vlakov in avtobusov. Brošure bodo delili na različnih info točkah.

Tisti, ki bodo obiskali fakultete mariborske univerze, se bodo lahko po pomoč obrnili na člane ŠOU Maribor, ki bodo na voljo pred fakultetami.

V času informativnih dni so javni prevozniki zagotovili dodatne zmogljivosti in informacije. Vsi jutranji vlaki, ki bodo peljali proti Ljubljani, in se popoldne vračali iz nje, bodo imeli dodatne vagone. Med Celjem in Ljubljano bo jutri poleg rednih vozil tudi dodatni vlak.

Mariborski potniški promet bo danes zagotovil dodaten avtobus, ki bo krožno vozil po Mariboru in ustavljal na mariborskih fakultetah in srednjih šolah.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava