gospodarstvo

Črnomaljska županja se je srečala z gospodarstveniki

12.2.2016 | 12:00 | Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Črnomaljska županja se je srečala z gospodarstveniki
Črnomaljska županja se je srečala z gospodarstveniki
Črnomaljska županja se je srečala z gospodarstveniki

Kanižarica - V okviru črnomaljskega občinskega praznika se je črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič srečala s predstavniki gospodarstva. Večina od njih je potarnala nad slabim širokopasovnim telekomunikacijskim omrežjem, kar je še posebej očitno ob uvedbi davčnih blagajn, saj velikokrat prihaja do prekinitev povezav.

Prav tako pa jih pri poslovanju omejuje slaba cestna povezava. Direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič je ob tem dejal, da bo potrebno narediti še veliko korakov, da se bo projekt tretje razvojne osi proti Beli krajini premaknil naprej. Problem je namreč, da cesta ni uvrščena v mednarodne koridorje.

Veliko gospodarstvenikov je povedalo, da poslujejo dobro in da bodo na novo zaposlovali. Tako bodo na primer v Livarju potrebovali veliko srednješolskega kadra, menili pa so, da bi morali že v osnovni šoli spodbujati učence k podjetništvu. Spet drugi, še zlasti iz gradbeniške dejavnosti, pa so opozorili, da na svoji koži precej občutijo padec kupne moči prebivalstva.

Direktor Rica Bela krajina Peter Črnič je prisotne seznanil, da bodo 1. aprila v Črnomlju odprli podjetniški inkubator. Prisotni so se strinjali, da podprejo podjetniške začetnike, vendar so menili, da bi morali podpirati tudi tiste, ki že dlje časa delajo v gospodarstvu. Predvsem pa bi se morali vsi zavedati, kot je dejal podjetnik Branko Butala, da je nemogoče začeti s podjetjem iz nič.

‹ nazaj

Galerija (9)

IMG_3214_1_1
IMG_3215_2_1
IMG_3217_3_1
IMG_3220_4_1
IMG_3221_5_1
IMG_3222_6_1
IMG_3225_7_1
IMG_3228_8_1
IMG_3230_9_1

Komentarji (15)

12.2.2016 2 (2) (0)Ocenikmetica 
Da res je kupne moči ni. Država je zadolžila ne samo nas ampak naše še otroke. Nekateri imajo toliko denarja, da sploh ne vedo kam z njim. Sedaj pa vam prepuščam, da razmislite o poštenju in pohlepu. Delaven in pošten kmet itak zmeraj kratko potegne.
12.2.2016 1 (1) (0)Ocenibralec 
Po vsebini članka je bilo to le mešanje megle. Nobenih zaključkov in rezultatov. Do kdaj tako?
12.2.2016–1 (1) (2)Oceniopazovalec 
Spet občinski dnar v nič...Mojca, Mojca...
12.2.2016—   (1) (1)Oceniopazovalka 
Če jih pa nebi zbrala skupaj,pa spet nebi bilo v redu,kaj ne nergači ? Eden brez drugega ne morejo.Občina pa ne dela novih delovnih mest,gre pa nasproti podjetnikom v tisti smeri,kjer lahko gre.In tega je kar veliko.Seveda pa boste eni in isti kritizirali.
13.2.2016Oceniopazovalec1t13 
Nisem opazil podjetnikov, tistih, ki PROIZVAJAJO, ki DELAJO, sami "muhtohrani". Pa taki ki so s par deset delovnimi leti šli v penzijo, pa še sedijo v občinskih klopeh, pa.... Star slovenski pregovor pravi: Dober sosed je več kot žlahta! .... v razmislek.....
13.2.2016Ocenikmetica 
Podjetnik malo si v zamudi ta gospod ki zapira rudnik si je že dal izračunati koliko bo imel penzije 1800 evrčkov. Ti ne boš imel niti 1/4 tega To pomeni da je on delal za 4 podjetnike.
14.2.2016Ocenimeta 
Opazovalka, z Vami se popolnoma strinjam. Občina gre nasprut tistim,ki si to zaslužijo. Ja mislim,da je naša županja taka ko treba. Če so drugi prednjo vse obrnli na glavo ni ona temu kriva i ne more vsegadreka rešit. Vidim,da so zbrani uni k so si to zaslužli i dosti je takih ki so z svojimi rokami nardili vse brez drugih.
14.2.2016 1 (1) (0)Ocenihojla 
županja je županja že 6 leto, ne morejo biti uni od prej več nič krivi, konc je takšnih izgovorov. slika se pa rada, da, pa žlahto je tudi že namestla zgleda, ne samo svojo, tudi strmcovo, pa zorcovo i tako dalje
14.2.2016Ocenimetla 
Ni pravega posluha za podjetništvo , 1 Preveč denarja se porabi za delovanje RIC-a , Njihovih rezultatov ni in jih tudi niokoli ne bo,, takšen zavod je samo slaba valilnica za slabe politične kadre. 2 , Tudi podjetniški inkubator je nekaj podobnega 3. ČRNOMELJ ima zelo slabo županjo , (nerazvojni proračuni , novih pametnih prokektov ni, žal jim obstoječa - vodeča politična garnitura ni dorasla. 4, Subvencije obrestne mere so preživeta stvar za podporo podjetništva.
14.2.2016Oceniposlovna cona 
Gero ne dela sramoto županji kvečjemu obratno

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava