kronika

Napihala oba: traktorist in mlada voznica

8.3.2016 | 12:15 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poročali smo, da je v včerajšnji nesreči na lokalni cesti pri Gorenjem Suhadolu nekdo padel s traktorja. S PU novo mesto danes pojasnjujejo, da je 45-letnik vozil kmetijski traktor s pripetim priključkom za prevoz tovora, na katerem je stal 64-letnik. Pri vožnji po klancu navzdol je potnik padel s priključka in se huje poškodoval po glavi. Policisti so še ugotovili, da 45-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je to prenehalo veljati na podlagi odločbe sodišča. V litru izdihanega zraka pa je imel včeraj 0,48 miligrama alkohola. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so kmetijski traktor zasegli in nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin nesreče.

Napihala tudi voznica začetnica

Danes ponoči, nekaj pred 2. uro se je prometna nesreča zgodila še na regionalni cesti Novo mesto – Dolenjske Toplice. 19-letna voznica začetnica je pri Dolenjem Gradišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom, zapeljala s ceste, trčila v drog električne napeljave in se prevrnila. Voznica med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,81 miligrama alkohola. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prodajal motorne žage

Sevniške policiste so včeraj obvestili, da naj bi neznanec na območju Sevnice mimoidočim v odkup ponujali motorne žage. Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili 24-letnega državljana Romunije, ki je v vozilu prevažal več motornih žag, za prodajo pa ni imel ustreznih dovoljenj. Tujca so predali v postopek pristojnim delavcem FURS-a.

Vlomilci odnesli denar, zlatnino in orodje

Minuli konec tedna je v Dobravi pri Kostanjevici nekdo vlomil v hišo in odnesel gotovino ter zlat nakit. Lastnika je oškodoval za več kot 4000 evrov. Na Koštialovi ulici v Novem mestu pa je neznanec vlomil v dva pomožna lesena objekta in ukradel orodje. Škode je za okoli 700 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava