dolenjska

Za Zalo ob zamaških še nedeljski dobrodelni koncert

12.4.2016 | 13:35 | M. M.

Zalo smo na velikonočni ponedeljek srečali na blagoslovu motoristov v Mirni Peči. (Foto: M. M.)

Zalo smo na velikonočni ponedeljek srečali na blagoslovu motoristov v Mirni Peči. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Le kdo še ni slišal za simpatično Zalo Hrastar? Deklici pomaga vsa Dolenjska in širše, zanjo že nekaj časa po skoraj vseh šolah in vrtcih zbiramo zamaške, nanjo se bodo spomnili tudi v prihajajočem Eko tednu v Novem mestu, novomeški Rdeči križ, ki vodi projekt Korakajmo z Zalo, pa to nedeljo, 17. aprila, vabi še na dobrodelni koncert.

V športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu bodo ob vodenju Roberta Erjavca od 16. ure naprej nastopili ansambli in glasbeniki: Pogum, Nemir, Prva liga, Rubin, Novi spomini, Mladi Dolenjci, Veseli Dolenjci, Fantje izpod Lisce, Petan, Korenine, Nuša Derenda, Marijan Novina, Azalea, Občinski pihalni orkester Trebnje, Moški pevski zbor Rožmarin in Tilen.

Prostovoljne prispevke za vstopnice zbirajo na naslednjih mestih: Qlandia informacije Interspar, Pr' hlapc v Mirni Peči, Gostilna Meglič v Trebnjem, Gostilna pri Mari v Dol. Straži, Bistro Tina pri Kaliji, Sokol bar v Dolenjskih Toplicah.

Tudi s koncertom zbrane donacije bodo namenili za fizioterapijo po Zalini operaciji v ZDA.

‹ nazaj

Komentarji (3)

13.4.2016 1 (1) (0)OceniZdene 
Žalostno je, da moramo zbirat zamaške. Zdravstvo ima dovolj denarja, da pomaga invalidom do operacije. Plastika je škodljiva sama posebi in preko plastične embalaže in plastenk zastrupljamo ljudi. Kdaj bomo zbirali zamaške za tiste, ki so že kot zarodki zboleli zaradi vpliva plastike? Ej, folk, pokažite dobrodelnost ksko drugače ali pa direktno nakažite denar. Plastika zastruplja in ni razgradljiva! Poglejte si film http://youtu.be/4tF36v2W46c
13.4.2016 1 (1) (0)OceniJež 
Zdene - največja žalost pa je, da morajo ljudje v "socialni in demokratični" državi sploh karkoli zbirat za tisto, za kar bi morala poskrbeti država in v tem primeru tudi zdravstvena zavarovalnica! Še mal, pa bomo štopelce zbiral za državo. In pri tem plačal še DDV ;-))!
13.4.2016 1 (2) (1)OceniČudno 
Plastika (zamaški) so tukaj, pred nami. Lahko končajo na deponiji kot odpadek, ali pa jo podarimo Zali in končajo kot surovina. Zdene, po tvoje je torej bolje obremenjevati deponije? Čuden ekolog si mi ti.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava