nogomet

Krčanom ni uspelo izkoristiti izključitve Tavaresa

17.4.2016 | 19:45 | I. V.

Krčanom je dobro kazalo, dokler nista na sceno stopila Novaković in Mendy. (Foto: Drago Wernig/M24)

Krčanom je dobro kazalo, dokler nista na sceno stopila Novaković in Mendy. (Foto: Drago Wernig/M24)

Krško - Nogometaši Krškega se niso ustrašili državnih prvakov in dolgo časa jim je kazalo dobro, saj so kmalu pa zadetku Mariborčanov na stadionu Matije Gubca izenačili in ob tem v prvem polčasu tudi navdušili tudi z igro.

Prvi je tokrat krško mrežo zatresel Milivoje Novaković, ki je v 22. minuti izkoristil  lepo podajo Tavaresa in z glavo z desetih metrov premagal domačega vratarja Marka Zalokarja, a veselje Mariborčanov ni trajalo dolgo. Le tri minute kasneje je prišlo do nesporazuma med Vilarjem in vratarjem Handanovićem v mariborskem kazenskem prostoru, kjer je moral vratar žogo ujeti z roko, kar je pomenilo indirektni prosti strel za Krčane, ki pa s šestih metrov niso zadeli mreže, ampak Tavaresa, ki si je z rokami ščitil obraz, in tako dobili priložnost, da dosežejo zadetek iz enajstmetrovke, kar je za izenačenje izkoristil Luka Žinko, Mariborčani pa so ostali z igralcem manj na igrišču, saj je sodnik zaradi igranja z roko Tavaresa izključil.

Če bi Krčanom v drugem polčasu uspelo izkoristiti številčno premoč, bi s tem precej zagodli gostom, ki bi jih na ta način še bolj oddaljili od novega naslova državnih prvakov, a se jim račun ni izšel. Sredi polčasa sta na sceno stopila Milivoje Novaković in Jean Phillipe Mendy, ki je po Novakovićevi podaji v polno zadel dvakrat, najprej v 67. in še enkrat v 80. minuti po hitrem protinapadu oziroma grobi napaki Šimeta Gregova na drugi strani igrišča.

V naslednjem krogu Krško v soboto čaka tekma v Ljubljani z Olimpijo.

Krško : Maribor 1:3 (1:1)

Strelci: 0:1 Novaković (22.), 1:1 Žinko (27., 11-m), 1:2 Mendy (67.), 1:3 Mendy (80.).

Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Poljanec (od 60. Čeh), Sikošek, Urbanč (od 89. Jurečič), Pavič (od 79. Petranić), Gregov, Jakolić, Žinko, Đurković.

Maribor: Handanović, Tavares, Novaković, Dervišević (od 46. Mendy), Vršič, Viler, Defendi, Bohar (od 16. Bajde), Šme, Mertelj, Janković (od 90. Kabha).

Rumeni kartoni: Đurković; Mertelj.

Rdeč karton: Tavares (26.).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava