kronika

Veter in sneg podirala drevesa; na AC trčila avto in avtobus

28.4.2016 | 07:00 | M. K.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Potem ko je spomladanski sneg včeraj pobelil dobršen del Slovenije, lahko na Notranjskem in Gorenjskem danes zjutraj pričakujejo še eno dodatno pošiljko. Moker sneg še vedno lahko lomi veje, v gorah pa je velika nevarnost snežnih plazov. Čez dan bodo občasno le še rahle padavine, meja sneženja pa se bo dvigala, napovedujejo na agenciji za okolje.

Včeraj do večera je ponekod po Sloveniji zapadlo tudi več kot 15 centimetrov snega, največ so ga namerili na Gorenjskem in Koroškem. Vreme bo sicer v prihodnjih dneh ostalo hladno za ta letni čas, vendar pa bo po nižinah sneg verjetno že kmalu pobralo.

Nestalno vreme z manjšimi padavinami pričakujejo tudi v petek in soboto, v nedeljo pa naj bi deževalo po vsej državi. Temperature se bodo po zimski sredi vrnile krepko nad ledišče.

Sneženje je sicer včeraj, kot omenjeno, zajelo večino države. Sneg se je oprijemal cestišč, ponekod pa je nastajala poledica, zaradi česar se je zgodilo več prometnih nesreč. Težak sneg in veter sta v mnogih krajih po državi podirala drevje in lomila veje, kar je oviralo promet in zaposlovalo gasilce. V nadaljevanju povzemamo poročila novomeškega regijskega centra za obveščanje:

Snegolom - Dolenjska

27. 4. 2016 ob 18.47 je na cesti Žužemberk—Bič pri naselju Velike Dole, občina Trebnje, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec Komunale Trebnje je drevo razžagal in odstranil.

27. 4. 2016 ob 21.52 je na cesti Ratež—Dolenje Mokro Polje, občina Novo mesto, drevo oviralo promet. Dežurni delavci Cestnega podjetja so drevo odstranili.

27. 4. 2016 ob 22.01 so na cesti Vavta vas—Drganja sela, občina Straža, gasilci PGD Vavta vas razžagali in odstranili drevesi, zaradi katerih je bila cesta neprevozna.

27. 4. 2016 ob 22.43 je v Cankarjevi ulici v Novem mestu drevo padlo na električni vodnik. Dežurni delavci Elektra so drevo odstranili.

27. 4. 2016 ob 22.51 so na cesti Češnjice—Trebelno, občina Mokronog-Trebelno, podrta drevesa ovirala promet. Dežurni delavec Komunale Trebnje je drevesa razžagal in odstranil.

27. 4. 2016 ob 23.24 je v ulici Mirnopeška cesta, občina Novo mesto, zaradi teže snega, drevo ogrožalo ostrešje stanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto so s pomočjo avtolestve drevo razžagali in odstranili nevarnost.

28. 4. 2016 ob 1.01 so na cesti Vavta vas—Drganja sela, občina Straža, gasilci PGD Vavta vas razžagali in odstranili 6 dreves, zaradi katerih je bila cesta neprevozna.

28. 4. 2016 ob 1.54 je na cesti Škocjan-Stara Bučka podrto drevo onemogočilo promet. Dežurni delavec Cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil.

28. 4. 2016 ob 1.58 so na cesti Novo mesto-Mirna Peč podrta drevesa onemogočila promet. Gasilci GRC Novo mesto so drevesa razžagali in odstranili.

28. 4. 2016 ob 2.17 je na cesti Novo mesto—Stranska vas, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Stranska vas so drevo razžagali in odstranili.

28. 4. 2016 ob 2.17 so na cesti Bič—Žužemberk, občina Trebnje, podrta drevesa ovirala promet. Dežurni delavec Komunale Trebnje je drevesa razžagal in odstranil.

28. 4. 2016 ob 2.25 je na Ljubljanski cesti v Novem mestu podrto drevo oviralo promet in strgalo telefonsko žico. Poklicni gasilci GRC Novo mesto so drevo razžagali in odstranili. O pretrgani telefonski žici smo obvestili Telekom Slovenije.

Snegolom - Posavje

Ob 23.41 so v naselju Bizeljska vas v občini Brežice, gasilci PGD Bizeljsko odstranili tri podrta drevesa in sprostili promet.

Ob 23.45 so gasilci PGD Boštanj, na relaciji Boštanj – Tržišče v občini Sevnica, pomagali vzdrževalcu cest pri odstranjevanju polomljenega drevja in vejevja, ki je oviralo promet.

Ob 0.10 je na cesti Boštanj – Jablanica, občina Sevnica, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec Komunale Sevnica je drevo razžagal in odstranil.

Ob 3.07 so na Sremiču, občina Krško podrte veje ovirale promet. Dežurni delavec komunalnega podjetja je veje odstranil.

Ob 4.31 je dežurni delavec CGP Krško odstranil podrto drevo v naselju Gornje Pijavško.

Trčila osebni avto in avtobus

Minulo noč ob 0.18 sta na odseku avtoceste Trebnje-zahod in Trebnje- vzhod, občina Trebnje, trčila osebno vozilo in avtobus. Poškodovala se je ena oseba, katero so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem in policistom.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava