avto moto

Blatni praznik motokrosa v Stranski vasi

29.4.2016 | 09:50 | B. B.

Start MX Open in MX2

Start MX Open in MX2

Luka Kutnar

Luka Kutnar

Jan Pancar

Jan Pancar

Peter Irt (Foto: AMZS MX Press)

Peter Irt (Foto: AMZS MX Press)

Stranska vas pri Semiču - Tretjo dirko državnega prvenstva v motokrosu je na dan upora proti okupatorju gostila povsem nova proga v Stranski vasi pri Semiču. Kaj vse ponuja, bo jasno ob kaki drugi priložnosti, saj sta tokratno dirko zaznamovala dež in blato, na kateri so bili najbolj uspešni taktično podkovani tekmovalci. V najmočnejši kategoriji MX Open je slavil Luka Kutnar v MX2 pa Jan Pancar.

Z blatno progo se je spopadlo kar 76 motokrosistov, med katerimi tokrat ni bilo Tima Gajserja, ki je moral na izredna testiranja za tovarniško ekipo Honde, zaradi poškodbe rame je manjkal tudi Klemen Gerčar (poškodba rame), Jerneja Irta ni bilo zaradi poškodbe ključnice in lopatice, Toni Mulec pa je zbolel.

Zmagovalec Luka Kutnar je po prihodi v cilj povedal: "Povsem nova steza mi je zelo všeč, Stane Pečjak je ponovno dokazal, da zna pripraviti teren tako, da je zanimiv in ritmičen. Pogoji žal niso dopuščali eksperimentiranj z linijami. Potrebno je bilo dobro štartati in nato držati visok tempo na tisti edini liniji, ki se je najhitreje sušila. Potrebno je bilo voziti z glavo. Z rezultatom sem več kot zadovoljen, ker letos nisem bil veliko na motorju. Mi pa pridejo prav izkušnje s crosscountry dirk, saj so pogoji dostikrat podobni, torej s spolzko podlago." Drugi je bil Aljoša Molnar, tretji pa Peter Irt.

V kategoriji MX2 je v prvi vožnji Jana Pancarja presenetil Miha Bubnič in zanesljivo prvi privozil skozi cilj, v drugo pa mu je po uvodnih krogih in med vodstvom odtrgalo zadnji verižnik in dirke je bilo za Koprčana konec. V skupnem seštevku je na koncu tako slavil Pancar, ki se je kljub napakam uspel najbolje spopasti z zahtevno stezo.

V razredu MX 125 suvereno vlada Luka Milec, ki je privozil dve izjemno prepričljivi zmagi v težkih pogojih. V kategoriji MX85 dvakrat zmagal 13-letni Trboveljčan Maks Mausser, kaže dobro formo tudi v nemškem prvenstvu ADAC, kjer se je v omenjeni kategoriji že vpisal med pet najboljših. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa Alojzij Fortuna.

V pokalnem tekmovanju R3 se je zmage razveselil Denis Jakša iz Bele krajine. Med najmlajšimi je v kategoriji MX 65 prvič slavil 10-letni Radovljičan Bor Brejc, dirko v razredu MX 50 pa so v soglasju s starši in žirijo tekmovanja odpovedali zaradi prezahtevnih razmer za najmlajše motokrosiste.

Naslednja dirka za AMZS državno prvenstvo v motokrosu bo 22. maja v Mačkovcih.

Rezultati 3. dirke za AMZS motokros državno prvenstvo Slovenije, Semič:

DP 50 JUN: dirka je bila odpovedana zaradi razmer na stezi

DP 65 JUN: 1. Brejc Bor, 2. Peklaj Jaka, 3. Nučič Miha,…

DP 85: 1. Maks Mausser, 2. Polajžer Gašper, 3. Hauptman Gal,…

DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Hribar Jan, 3. Fakin Matej,...

DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Doplihar Anej, 3. Bubnič Miha,…

DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2. Vidic Gorazd, 3. Križan Vojko …

ODP VETERANI 40: 1. Koščak Borut, 2. Pancar Igor,3. Ferš Leon, …

DP OPEN: 1. Kutnar Luka, 2. Molnar Aljoša, 3. Irt Peter,…

PP R3: 1. Jakša Denis, 2. Petrovčič Matevž, 3. Grosek Martin,…

‹ nazaj

Galerija (11)

MX 125 LUKA MILEC
MX 2 JAN PANCAR
MX 65
MX 85 MAKS MAUSSER
MX OPEN ALJOŠA  MOLNAR
MX OPEN LUKA KUTNAR
MX OPEN PETER IRT
R3 DENIS JAKŠA
start mx open in mx2
VETERANI 40 BORUT KOŠČAK
VETERANI 50 ALOJZ FORTUNA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava