ostali športi

Kolaričeva na Otočcu suverena

3.5.2016 | 09:30 | R. R.

Špela Kolarič

Špela Kolarič

Otočec - V nedeljo se je v hotelu Šport na Otočcu končalo devetdnevno posamično šahovsko državno prvenstvo, ki ga je v sodelovanju s Krkini Termami pripravilo novomeško šahovsko društvo Krka. Na tekmovanju nastopilo kar šest velemojstrov iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Med članicami je od vsega začetka vodila Špela Kolarič iz Kočevja in prepričljivo osvojila svoj tretji naslov članske državne prvakinje. Ker so Kočevke le nekaj dni prej osvojile tudi naslov ekipnih državnih prvakinj med članicami, je to le zaokrožilo Špelino popolno zmagoslavje.

Med člani je bilo bistveno bolj napeto in dobesedno odločeno v zadnjih partijah zadnjega kola. Najprej je mladi Novomeščan Vid Dobrovoljc remiziral s hrvaškim velemojstrom Jovanićem, nato je enak podvig uspel še Petru Urbanču iz Krškega proti slovenskemu velemojstru Šebeniku. V zadnji partiji je Samo Štajner iz Krškega premagal do tedaj vodilnega Turka Buraka in ga potisnil na drugo mesto, prvo mesto pa je tako z nekaj sreče pripadlo velemojstru Robertu Markušu iz Srbije. Skupno tretji in novi slovenski prvak je bil Slovenec Žan Tomazini iz Slovenske Bistrice, enako število točk pa je imel tudi skupno četrti Samo Štajner iz Krškega. Tretje mesto med Slovenci je osvojil najboljši veteran turnirja velemojster Aleksander Beljavski.

Med Novomeščani so se najbolj izkazali mladi šahisti, ki so prvič nastopili na članskem prvenstvu: Vid Dobrovoljc je dosegel 5,5 točke in si je delil 9.-15. mesto, Maj Zirkelbach in Jernej Zupančič pa sta s 5 točkami dosegla 16.-23. mesto med 50 udeleženci. Še bolj pomembne za vse so pridobljene točke za svetovno šahovsko lestvico.

‹ nazaj

Komentarji (3)

3.5.2016 1 (1) (0)Ocenidgerzeti 
Belokranjka Vse pohvale Špeli Kolarič in njenim Kočevkam! Špela kar tako naprej želim ti še veliko zmag na tekmovanjih,uživaj pri premikanju šahovskih figur
5.5.2016OceniD.K. 
Špelo sem pred leti premagal tudi sam. Nisem neki ekspert.Iz tega se vidi kvaliteta slovenskega šaha.
6.5.2016 1 (1) (0)OceniMatej 
D.K. Tudi jaz sem že premagal Špelo ko je hodila v 3. razred. V kateri razred je hodila ko si jo premagal ti? A si bil morda na turnirju? A si se uvrstil med 50?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava