posavje

Deseta obletnica Kresnic

3.5.2016 | 14:30 | M. L.

Foto: OŠ Brežice

Foto: OŠ Brežice

Foto: OŠ Brežice

Foto: OŠ Brežice

Brežice - Otroška folklorna skupina Kresnice, ki deluje na Osnovni šoli Brežice, je z nedavno prireditvijo v Domu kulture Brežice zaznamovala svojo deseto obletnico delovanja, je sporočila Mateja Bogovič Fifnja.

Skupina je na šoli začela delovati leta 2005. V desetih letih je v njej plesalo okrog 70 do 80 otrok. Od leta 2013 delujejo na šoli še tri mlajše skupine od 1. do 4. razreda. Skupino Kresnice in skupino prvošolčkov vsa leta vodi mentorica Zdenka Dušič. Skupino plesalcev 2. in 3. razreda vodi učiteljica Suzana Kolarič.

Otroška folklorna skupina Kresnice se udeležuje revij otroške folklore, ki jih organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti. Kar šestkrat so jo ocenjevalci izbrali med najboljše otroške folklorne skupine v Sloveniji in je tako šestkrat nastopila na državni reviji, kjer je prejela zlato priznanje.

Skupina Kresnice se je udeležila tudi mednarodnih otroških festivalov v Bosni in Hercegovini in na Češkem. S folklorno skupino OŠ Artiče in OFS KUD Oton Župančič Artiče bo letos že četrtič pripravila mednarodni otroški folklorni festival – MOFF.

Na praznovanju 10-letnice skupine Kresnice so nastopile še otroške folklorns skupine Čebelice, Murenčki in Mlinčki, vsi iz OŠ Brežice, ter gostje OFS osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj in OFS KUD Oton Župančič Artiče.

Prireditev sta povezovala Lija Čurič in Žiga Bratanič.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava