rokomet

Prvi poraz Ribničanov v končnici

5.5.2016 | 13:30 | I. V./STA

Foto: I. V./arhiv DL

Foto: I. V./arhiv DL

Ribnica - Rokometaši Rika Ribnice so sinoči v tretjem krogu končnice državnega prvenstva gostovali v Velenju in po remiju s Celjem in visoko zmago nad Mariborčani doživeli prvi poraz.

Vodilna ekipa drugega dela prvenstva je že v prvem polčasu pokazala, da ne bo dovolila presenečenja, sploh ne v domači Rdeči dvorani. Tako ohranjajo točko prednosti pred edinim pravim tekmecem za naslov prvaka Celjem.

Velenjski rokometaši so že na polčas odšli z izdatno prednostjo šestih golov, svojo premoč pa so tudi v drugem delu le še potrdili in imajo zdaj sami na vrhu lestvice drugega dela brezhiben izkupiček treh zmag.

Čeprav je ribniški trener Robert Beguš po zaostanku 15:22 z odmorom skušal prekiniti nalet Velenjčanov, mu to ni uspelo, stroj Marka Šibile je neusmiljeno mlel naprej in se na koncu veselil zmage s plus osem. V vrsti domačih so bili s po šestimi goli uspešni kar trije posamezniki - Nejc Cehte, Niko Medved in Mario Šoštarič, medtem ko je za ribniški Riko Patrik Leban prispeval pet golov.

Ribničani se bodo v naslednjem krogu v soboto ob 19. uri doma pomerili s Koprom 2013.

Gorenje Velenje : Riko Ribnica 31:23 (17:11)

Gorenje Velenje: Mazej, Cehte 6, Medved 6 (1), S. Burić, B. Burić, Tajnik, Szyba 1, Skube 3, Golčar 2 (1), Šoštarič 6 (1), Kleč 1, Gas 2, Zaponšek, Ratajec 2, Nosan 2.

Riko Ribnica: Leban 5 (1), Fink 3, Grebenc 4, Kavs, Heningman 4, Skušek 2 (2), Pucelj 1, Petek, Nosan 3, Klarič, Kljun 1, Perovšek, Benčina, Atanasov, Košmrlj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava