dolenjska

Oblikovali kolesarski certifikat in ga najprej podelili sebi

6.5.2016 | 12:00 | M. M.

Boštjan Pucelj (NMK) predaja kolesarski certifikat in nalepko direktorici Vidi Čadonič Špelič in županu Gregorju Macedoniju. (Foto: M. M.)

Boštjan Pucelj (NMK) predaja kolesarski certifikat in nalepko direktorici Vidi Čadonič Špelič in županu Gregorju Macedoniju. (Foto: M. M.)

Enajst uslužbencev na Seidlovi 1 se je danes v službo pripeljalo s kolesom. Po novem imajo pred vhodom stojala za kolesa, v bližini pa tudi kolesarnico.

Enajst uslužbencev na Seidlovi 1 se je danes v službo pripeljalo s kolesom. Po novem imajo pred vhodom stojala za kolesa, v bližini pa tudi kolesarnico.

Novo mesto - »V tem primeru smo postavili dvojni zgled. Kot delodajalec, ki je pridobil certifikat Kolesarju prijazni, in pa kot sami zaposleni, ki s prihodom v službo na kolesu, namesto z avtomobilom, in teh je bilo danes enajst, vključno z županom Gregorjem Macedonijem, prispevamo k čistejšemu okolju in skrbimo za lastno zdravje,« je ob prejemu omenjenega certifikata na prenovljenem dvorišču občinske stavbe na Seidlovi 1 dejala direktorica novomeške občinske uprave Vida Čadonič Špelič.

Kot je uvodoma povedal župan, je z današnjim dnem v mestni občini Novo mesto zaživel še en projekt, povezan z varstvom okolja in trajnostno urbano strategijo. Skupaj s partnerji, to sta Novomeška kolesarska mreža (NMK) in pa Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK), so pripravili omenjeni certifikat in katalog z navodili za izvedbo primerne opreme za kolesarje (parkirišča za kolesa, primerna stojala ipd.). »Zavedamo se, da infrastruktura v mestu ni popolna in da še marsikaj manjka. A sedaj gremo do podjetij, organizacij, ustanov in zavodov, da pristopijo k projektu,« je dodal Macedoni.

Koordinator projekta Boštjan Pucelj, sicer eden od ustanovnih članov NMK, ki je pred dvema letoma občino z lastnim elaboratom prepričala v nujnost izboljšave kolesarskih stez in druge infrastrukture, je danes vidno zadovoljen rekel, da je tokrat občina zagnala projekt in se obrnila na NMK kot primernega partnerja.

»Naredili smo pravilnik za podjetja, šole, organizacije in vse ostale, ki vsebuje šest minimalnih pogojev za pridobitev certifikata. In mestna občina Novo mesto je prvi primer take dobre prakse,« je ob predaji certifikata direktorici občinske uprave in nalepke, ki jo je na vhodna vrata občinskega poslopja nalepil župan, dejal Pucelj in dodal, da je zelo pomemben partner tudi GZDBK. Predstavnica zbornice Andreja Vidrih je projekt pozdravila z besedami, da gre za še enega od načinov, kako GZDBK spodbuja gospodarstvo k trajnostnemu razvoju regije, v tej luči pa bodo v kratkem na Otočcu pripravili tudi posvet Trajnostni razvoj in e-mobilnost.

‹ nazaj

Galerija (8)

Danes je MO Novo mesto skupaj z NMK in GZDBK predstavila projekt Kolesarju prijazni.
Namen je, da bi čim več zaposlenih in obiskovalcev v mesto prihajalo na kolesu.
Podžupan Boštjan Grobler, Andreja Vidrih iz GZDBK, Boštjan Pucelj in NMK, Vida Čadonič Špelič in Gregor Macedoni.
Prva je omenjeni certifkat dobila prav občina.
Poleg tega bo vsakdo, ki bo izpolnjeval pogoje iz pravilnika, dobil še nalepko, ki označuje, da gre za kolesarjem prijazno podjetje, ustanovo ipd.
Na vhodna vrata občinske stavbe jo je nalepil župan Macedoni...
... na željo novinarjev pa je nekaj zaposlenih na občini naredilo "še en krog" na kolesu po dvorišču.
In gasilska za spomin...

Komentarji (14)

6.5.2016 7 (11) (4)OceniMinka 
Hura za župana! Povsod je uvedel plačljivo parkiranje in to po dvojni ceni kot je v Ljubljani. Pa dvignil nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča. Tako je ubil 2 muhi na en mah. Trgovine se izseljujejo iz mesta pa še manj obiskovalcev je!
6.5.2016—   (4) (4)OceniJan 
Pa kaj spet nabijate. Macedoni je v 1 letu naredil več kot so naredili prej v 10 letih. To da ima kot župan pravico komu dodeliti brezplačen parking pa se mi zdi povsem prav.
6.5.2016–2 (2) (4)Ocenikorl 
hahahahahhahaha hura za Gregita. Res je dobr.Na vsakm koraku se vid kako napredujemo hahahahaha. Ja čist neki drucga je zdej odkr mamo njega. En sam napredek kamr se obrneš hahahahahhahaha kaku smo mi srečni da ga mamo hahahahah
6.5.2016 3 (4) (1)OceniTudi Mojca se je slikala s kolesom 
Prosim, da nas seznanjate, ko se bo Macedoni ponovno pripeljal v službo s kolesom.
6.5.2016–1 (1) (2)Ocenikorl 
@ Mojca, sam da se govori...govori..in slika hahahahahhahahhaha, bravo Gregi! In špelca tud hahahhahaha kako smo fensi a neda? hahahahahahhaha z dvokolesnikom na delovno mesto. Oooooooo to pa je nekaj. Bravo...hahahhahahahahhaah kadar nimaš kaj pokazat se s kolesom pripelješ in dobiš certifikat hahahahahhahahahha
6.5.2016 2 (2) (0)Oceniiii 
pa kaj je z vami narod, smejete se tistim, ki se s kolesom vozijo v službo, namesto da bi vam bili za vzgled? če ne zaradi okolja, pa vsaj zaradi sebe, ko ste vsi po 40-tem če že ne prej praktično za odpis zaradi holesterola ipd in gre seveda tudi iz javne vreče kritje zdravljenja, namesto kaj bolj produktivnega. a kaj bi o tem..
6.5.2016 6 (8) (2)OceniVidic 
Me zanima a je bil v novem mandatu zgrajen že kak kilometer novih kolesarskih poti? Jan zakaj naj bi župan imel pravico svojim prijateljem brezplačno deliti parkirišča? A Macedonijevi prijatelji ne morejo plačati parkirnine tako kot moramo to plačevati ostali?
6.5.2016OceniJan 
Sami kritikastri, ki se morajo še na kavo peljat z avtom22! iii Se strinjam s tabo! Kar se pa dovolilnic za parkiranje tiče je to pristojnost podelil županu občinski svet. Pa folk vsaka firma ima svoja parkirišča župan pa naj pred Rotovžem plačuje parking.
6.5.2016 4 (6) (2)Ocenicicibanček 
Me zanima kdo bi se s temi kolesi resnično pripeljal v službo, da bi imel na hrbtu špuro od kolesa? Se takoj vidi da je slikanje samo zaradi reklame. Še dobro, da niso ženskam dali v roke moških koles!
6.5.2016—   (2) (2)OceniDežnik 
@Jan: A res ne vidiš, da se tukaj zbirajo eni in isti zakompleksanci, ki dnevno kot hijene iščejo članke o Novem mestu, kjer bodo lahko sproščali svoje težke frustacije? Zakaj se sploh obremenjuješ z ljudmi, ki predstavljajo dno družbe? Pusti jih pri miru, naj si še dodatno grenijo svoja lastna, ničvredna življenja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava