kronika

Pešec, ki ga je zbil kolesar, v smrtni nevarnosti

12.5.2016 | 13:55 | J. S.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Poročali smo že, da sta se včeraj zgodili dve hudi prometni nesreči. Kot so danes sporočili z novomeške Policijske uprave, so bili policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice včeraj nekaj pred 9.30 obveščeni o prometni nesreči v Vavti vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v betonsko ograjo. Reševalci so v bolnišnico odpeljali hudo poškodovano voznico in lažje poškodovanega otroka, ki je bil potnik v vozilu.

Nekaj po 10. uri pa se je zgodila še prometna nesreča v Kostanjevici na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 39-letni moški vozil kolo po Krški cesti in trčil v pešca, ki je nenadoma stopil na cesto. 64-letnega pešca, ki je bil zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Policisti zasegli tri vozila

Med kontrolo prometa v okolici Novega mesta so policisti nekaj pred 20. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 21-letni voznik iz Krškega nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na neregistriranem in nezavarovanem avtomobilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, Renault megane so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 21. ure so črnomaljski policisti na lokalni cesti med Štrekljevcem in Stransko vasjo ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola (1,06 g/kg). Ugotovili so še, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Citroen berlingo so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti pa so dopoldan v Dolenjem Podborštu zasegli avtomobil Opel corsa 33-letnemu vozniku iz Grosuplja, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. O kršitvi cestno prometnih predpisov bodo seznanili sodišče.

Odnesli meso in vino

V noči na 11. 5. je v okolici Šentjerneja nekdo vlomil v kletne prostore počitniške hiše in odtujil okoli 80 kg mesa in 20 litrov vina. Lastnika je oškodoval za 700 evrov, so sporočili z novomeške Policijske uprave.

‹ nazaj

Komentarji (2)

14.5.2016OceniJan 
Kaj že spet s je s tem kolesom na sliki zgodil incident? Drgač sem pa že ne vem kolikokrat govoril o nevarnih kolesarjih. Jaz bi to nevarno prevozno sredstvo kar ukinil.
14.5.2016 1 (1) (0)Oceniobčan 
Potem boš ukinil župana.zapriseženga biciklista...pa špelco, in še koga. Nehaj no jan. Bot resen.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava