avto moto

EP do 21 let: Škorji zmaga, Kovačič tudi letos ob napredovanje

16.5.2016 | 08:40 | Mitja Pungarčič/ Mediamark

EP do 21 let: Škorji zmaga, Kovačič tudi letos ob napredovanje

Ljubljana - V soboto se je v precej negotovih vremenskih razmerah na kvalifikacijski dirki evropskega prvenstva do 21 let v Ljubljani najbolje znašel domačin Nick Škorja, ki je zmagal v vseh štirih vožnjah. Enako število točk je osvojil tudi mladi Sregej Logačev iz Rusije, tretje mesto pa je pripadlo Poljaku Bartozsu Smektali.

Škorja in Logačev sta po prekinitvi zaradi dežja po šestnajsti vožnji ob enakem številu točk z žrebom določila, kdo je zmagovalec. Zraven prve trojice sta se napredovanja veselila še Ukrajinec Viktor Trofimov in Čeh Edvard Krčmar.

Na dirki smo imeli Slovenci še enega predstavnika, in sicer dvakratnega mladinskega državnega prvaka Žigo Kovačiča iz Bistrice ob Sotli, ki pa letos očitno ni v dobri formi, saj se tudi tokrat na precej razmočenem dirkališču ni najbolje znašel in je v štirih vožnjah osvojil le štiri točke ter zabeležil tudi en padec. Na srečo se je končal brez kakšnih hujših posledic.

Rezultati so v priponki.

Oba naša mladinca se bosta letos pomerila še v kvalifikacijah mladinskega svetovnega prvenstva, Kovačiča pa čaka tudi nastop v članski konkurenci v nemškem Abensbergu, kjer se bo pomeril še v članski konkurenci.

In še nekaj besed o zmagovalcu Škorji. Nick Škorja je sedemnajstletnik, ki prihaja iz Laškega, vozi pa za AMTK Ljubljana. Nadarjeni in hitri mladenič ima že precej dirkaških izkušenj, saj je, preden je začel s speedwayem, aktivno in sila uspešno vozil motokros. V svojih vitrinah ima kar pet naslovov prvaka v različnih kategorijah. Sodeloval je tudi s čudežnim dečkom in trenutno prvo zvezdo svetovnega motokrosa Timom Gajserjem in njegovim očetom Bogomirjem. Bogomir nam je v enem od intervjujev dejal, da je Nick Škorja eden največjih talentov, kar jih je kdaj videl in da ne bo presenečen, če bo prišel v sam vrh svetovnega speedwaya. To mu je je napovedoval tudi v motokrosu, a v tej panogi zaradi prevelikih finančnih vložkov ni mogel več vztrajati.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava