novice

Rekordno število izdelkov na razstavi Dobrote slovenskih kmetij

18.5.2016 | 14:00 | J. A.

Naša regija je na ocenjevanju sodelovala s 25 mlečnimi izdelki. (Foto: J. A.)

Naša regija je na ocenjevanju sodelovala s 25 mlečnimi izdelki. (Foto: J. A.)

Ptuj - Jutri bodo na Ptuju odprli že 27. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij, ki jo organizirajo KGZS Zavod Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in občina Ptuj ob podpori ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Organizatorji so sporočili, da je letošnji odziv slovenskih kmetij rekorden, kar pripisujejo dobremu delu svetovalcev vseh območnih kmetijsko gozdarskih zavodov in zborničnega urada.

"Za 27. državno razstava Dobrot slovenskih kmetij, ki bo od 19. do 22. maja na ogled v minoritskem samostanu na Ptuju, so kmetije iz Slovenije in zamejstva prijavile v ocenjevanje 1.304 izdelke, kar je največ doslej. Letos bo prvič ocenjevan tudi slovenski med s 66 vzorci. Spodbudno je vedno večje zanimanje za sodelovanje s strani kmetij, ki imajo dopolnilno dejavnost že registrirano in dobrote tudi tržijo na lokalnem trgu," so sporočili iz KGZS Zavoda Ptuj.

Dolenjska z Belo krajino in Posavjem je tokrat sodelovala z 89 izdelki, največ od njih je bilo mlečnih (25) in mesnih (13).

Strokovne komisije so začele z ocenjevanji v začetku marca, končale pa z včerajšnjim ocenjevanjem izdelkov iz žit. Na letošnjih ocenjevanjih je bilo podeljenih 250 bronastih priznanj, 375 srebrnih priznanj in 511 zlatih priznanj ter 75 znakov kakovosti.

Na vseh razstavah Dobrote slovenskih kmetij je bilo skupaj podeljenih 17.187 priznanj, od tega 4.839 bronastih, 5.610 srebrnih in 6.738 zlatih ter 908 znakov kakovosti za trikrat zapored osvojeno zlato priznanje za isti izdelek.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava