mladi dopisnik

Radi delamo dobro: Vrtec Radovednež zbral največ žetonov

18.5.2016 | 13:50 | D. Matjašič, Vrtec Radovednež Škocjan

Radi delamo dobro: Vrtec Radovednež zbral največ žetonov
Radi delamo dobro: Vrtec Radovednež zbral največ žetonov

Škocjan - V mesecu aprilu je po vsej Sloveniji v stotih prodajalnah Mercator potekal projekt Radi delamo dobro.

Izmed treh predlaganih zbirateljev žetonov je bil tudi naš vrtec, takoj smo se odločili za sodelovanje. V vrtcu smo se dogovorili, kako bi se predstavili in začeli pripravljati material. Prvi dan akcije smo v prodajalno Mercator odnesli plakat, na katerem smo predstavili življenje in delo Vrtca Radovednež Škocjan. V trgovini nas je prijazno pozdravila vodja poslovalnice Jožica Sršen in zaposlene prodajalke. Nato smo prodajalno še nekajkrat obiskali, narisali smo risbe, pred prodajalno smo s kredami risali po asfaltu, iz »muss gumija« smo naredili rože in jih namestili v cvetlične lonce. Vsakič smo pogledali v zbiralne zaboje in videli, da ima srednja, namenjena vrtcu, največ žetonov. In res, ob zaključku akcije nas je poklicala vodja poslovalnice in nam sporočila, da smo bili pri zbiranju žetonov najbolj uspešni. Prejeli smo donacijo v vrednosti 1000 evrov. Dogovorili smo se, da za slavnostni prevzem donacije pripravimo kratek program. Otroci starejših skupin, Cicibanov, Raziskovalcev, Vsevedov in vrtčevski pevski zbor Štorklje smo se s pesmicami, plesom in deklamacijo zahvalili za donacijo.

Na koncu smo se posladkali z dobrotami, ki so jih pripravile članice Društva podeželskih žena Škocjan, sokom in bonboni iz prodajalne ter poklepetali še s člani Gasilskega društva Zagrad, ki so bili tudi zbiralci žetonov. Denar bomo namenili za nakup pripomočkov za gibanje in otroških knjig.

Otroci in strokovne delavke Vrtca Radovednež Škocjan ter vodstvo zavoda se zahvaljujemo Mercatorju in vsem tistim, ki ste s svojim nakupom pridobili žeton in ga namenili prav nam.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava