kronika

19-letnik zaradi psa fizično obračunal s poštarjem

19.5.2016 | 08:30 | J. A.

V novomeškem romskem naselju Žabjak jih je včeraj skupil poštar. (Foto: J. A.)

V novomeškem romskem naselju Žabjak jih je včeraj skupil poštar. (Foto: J. A.)

Novo mesto - V novomeškem romskem naselju Žabjak jih je včeraj zaradi psa skupil poštar. Informacijo je potrdila tudi predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik, ki je povedala, da so bili o dogodku obveščeni nekaj pred 10. uro. "Po prvih ugotovitvah naj bi oškodovanec z mopedom povozil psa. 19-letni osumljenec iz Kočevja naj bi ga zato porinil, da je padel z motorja in ga udaril. Oškodovancu so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici," je pojasnila Drenikova.

Sicer policisti okoliščine kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe še preverjajo in bodo po zaključeni preiskavi osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo. "Uvedli bodo tudi postopek zaradi kršitev zakona o zaščiti živali in kršitve zakona o prijavi prebivališča. Osumljenec iz Kočevja naj bi prebival v naselju, vendar tam nima prijavljenega stalnega prebivališča," dodaja.

Na vprašanje, ali so tovrstni incidenti v Žabjaku pogosti, Drenikova odgovarja: "Policisti na tem območju že dalj časa niso obravnavali kaznivih dejanj ali kršitev povezanih z napadi na delavce interventnih služb ali delavce ostalih služb, ki tam opravljajo različne naloge."

‹ nazaj

Komentarji (4)

19.5.2016 4 (4) (0)Ocenidivji zahod 
na divji zahod ni potrebno potovati v Ameriko, imamo ga tukaj doma, na zahodni strani Novega mesta
19.5.2016 4 (4) (0)Ocenijani 
Le preglejte komentar, vam bo lazje.
19.5.2016 1 (1) (0)OceniTITO 
Sem bil pred kratkim v Beogradu, ter sem se poklonil pred grobnico TITA. Vprašajte se ZAKAJ?
20.5.2016OceniAlb 
Ja imamo pravi West side story.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava