dolenjska

30. junija Šmarješke Toplice v Entente Florale

24.5.2016 | 10:25 | Besedilo in foto: L. Markelj

Mateja Bobič za govornico.

Mateja Bobič za govornico.

Šmarješke Toplica - V šmarješki občini in tamkajšnjem TIC-u so te dni že zelo zagnani, saj so se s krajem Šmarješke Toplice prijavili v projekt mednarodnega tekmovanja v urejenosti evropskih vasi in mest Entente Florale. V njem občina sodeluje prvič.

Delovanje Turistično-informacijskega centra (TIC) Šmarješke Toplice je od konca marca spet v rokah občinske uprave. Na predlog koncesionarja, podjetja Demetra L.VV, prodaja in svetovanje d.o.o. iz Bele cerkve, ki je to nalogo opravljal od junija lani, je namreč konec letošnjega marca prišlo do sporazumne prekinitve koncesijskega razmerja in občina spet bdi nad to službo

Mednarodna komisija bo Šmarješke Toplice ocenila na podlagi predhodno poslanih opisnih besedil, v četrtek, 30. junija, pa bo tudi fizično prisotna v občini. Trasa vodenega ogleda in ocenjevanja je že določena: OŠ Šmarjeta in Vrtec Sonček, občinska stavba in podjetje Plastoform, cerkev in pokopališče v Slapih, Klevevž, Zbure, Vinica, Orešje, Vinji Vrh, Bela Cerkev, Sela, Družinska vas, naselje nad Prinovcem in Terme Šmarješke Toplice.

Kot pravi Mateja Bobič, na občini višja svetovalka za turizem, kriterij pri ocenjevanju ni le splošna urejenost kraja, temveč več vsebinskih sklopov, od načrtovanega in razvojnega pristopa, okoljevarstvene ozaveščenosti, udeleženosti lokalnega prebivalstva, varovanja naravnega okolja, ohranjanje kulturne dediščine. »Veliko energije usmerjamo v to pripravo, saj verjamemo, da so Šmarješke Toplice primerljive z evropskimi kraji. Naš cilj je, da s sodelovanjem pri tem projektu razširimo prepoznavnost občine in širšega slovenskega prostora,« pravi Bobičeva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava