Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
sobota, 11. maj 2024
07:00 Naravovarstvena ekskurzija po Risovi učni poti, zbor pred Planetom Tuš Novo mesto
08:00 11. Pohod po Slakovi poti, start pri Kmetijski šoli Grm Sevno
09:00 - 13:00 Dobrodelna Zelemenjava - pomlad 2024, Glavni trg Novo mesto
09:00 Grafična delavnica z Natašo Mirtič, Jakčev dom Novo mesto
10:00 Vodena vadba na Trim stezi Novo mesto, Olimpijski center Novo mesto
VečBela krajina
sobota, 11. maj 2024
10:00 1. družinski festival, RTC Gače
19:00 Ustvarjanje z glino, MC Metlika
19:00 KUD Godba na pihala Semič z Leonom Lasićem: Oliver, KC Semič
nedelja, 12. maj 2024
08:30 28. Mednarodni pohod po najjužnejši slovenski pešpoti, zbor v šotorišču Srednji Radenci
18:00 KUD Godba na pihala Semič z Leonom Lasićem: Oliver (ponovitev koncerta), KC Semič
VečPosavje
sobota, 11. maj 2024
09:00 - 12:00 Pohod po poti dr. Slavka Sušina, vaški kozolec Pišece
09:00 Festival prostovoljstva, Tržnica Videm Krško
10:00 Slovesnost ob 90-letnici Čebelarskega društva Sevnica, KD Sevnica
10:00 - 13:00 Tradicionalni pohod Azaleja Vrhek, pri pletenki Tržišče
16:00 DJ Traumer, grad Mokrice
Več25.5.2016 | 19:15 | B. B.
Brežice - Študenti brežiške Fakultete za turizem so obeležili Dan mladosti. Svojo mladostniško energijo so usmerili v izvedbo številnih projektov, ki so jih na ulici pred Mestni hišo v Brežicah predstavljali mimoidočim, je sporočila Barbara Pavlakovič z omenjene fakultete.
Prvi projekt se je rodil med samim študijskim procesom. Pomemben del turizma je tudi kulinarika in študenti so med letom drugim spoznavali tudi kulinariko Posavja. Rezultat njihovega dela je Kuharica tradicionalnih posavskih jedi, ki jo nameravajo tudi izdati, za pokušino pa so tokrat pripravili dve jedi, in sicer šmoren s klobaso ter vinski trijed, ki sta navdušila obiskovalce stojnice.
Študentski svet fakultete pa si je zadal še večji projekt, saj načrtujejo dvodnevni dogodek Pomurski dnevi. Konferenca, ki bo v brežiški občini potekala 9. in 10. novembra, bo v Posavje pripeljala okus Pomurja, njihove turistične predstavnike in ponudnike, tradicijo in kulinariko. Tako bodo lahko vsi tukajšnji prebivalci spoznali pomurski turizem, ki je kljub svoji raznolikosti še vedno dokaj neodkrit.
Študenti so pred Mestno hišo danes predstavljali svoj projekt in za mimoidoče pripravili tudi nagradno igro, s katero so lahko še bolje spoznali najverjetneje najbolj prepoznano pomursko jed – gibanico, je še zapisala Pavlakovičeva.
Galerija (6)
Slika 1: Dan mladosti s posavskim šmornom in trijedom
Slika 2: Dan mladosti s posavskim šmornom in trijedom
Slika 3: Dan mladosti s posavskim šmornom in trijedom
Povezane objave
Ocene komentarjev