gospodarstvo

Terme Krka s 13-odstotno rastjo prodaje storitev

26.5.2016 | 11:45 | M. M.

Foto: B.D.G., arhiv DL

Foto: B.D.G., arhiv DL

Novo mesto - V Termah Krka, ki v okviru novomeške Krke združujejo terme v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, obmorski center Talaso Strunjan, Hotele Otočec in poslovni hotel Krka v Novem mestu, so prodajo v prvem četrtletju na letni ravni okrepili za 13 odstotkov na 7,2 milijona evrov. Obeti pa so dobri tudi za poletje, so v družbi ocenili za STA.

V Termah Krka so zapisali, da največjo rast prihodkov letos beležijo na področju prodaje zdravstvenih in hotelskih storitev, kar je posledica rasti prodaje domačih in tujih prenočitev. Med tujimi gosti pa so glede na primerljivo lansko obdobje najvišjo rast dosegli na italijanskem in nizozemskem trgu ter na skandinavskih tržiščih. Vedno več gostov imajo tudi iz nekdanjih jugoslovanskih republik.

Glede poletne zasedenosti so navedli, da njihova rezervacijska služba od zgodnje pomladi sprejema rezervacije, glede na zdajšnje podatke pa bo zasedenost v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, v Strunjanu in na Otočcu poleti boljša kot lani.

V Talasu Strunjan pričakujejo polno zasedenost, v Termah Šmarješke Toplice pa si več obiska obetajo tudi zaradi prenovljenega zunanjega kopališča in novega 50-metrskega vodnega tobogana. Sicer pa vrhunec poletne sezone v vseh svojih termah pričakujejo v začetku avgusta oz. z začetkom italijanskih počitnic.

Poletni gosti v Termah Krka v povprečju počitnikujejo sedem do deset dni, večinoma v polpenzionu. Zanimajo pa jih tako ustaljena poletna ponudba kot programi aktivnega oddiha in krepitve zdravja, so dodali.

Glede na rezervacije in izkušnje pričakujejo, da bodo poleti gostili največ slovenskih gostov, hkrati pa tudi italijanske, ruske, izraelske, belgijske, avstrijske in drugi goste, so še zapisali.

V Termah Krka so sicer lani ustvarili 31 milijonov evrov prihodka. Lansko prodajo zdraviliško-turističnih storitev pa so v primerjavi s predlani okrepili za tri odstotke. Glede večjih naložb so pojasnili, da jih letos ne načrtujejo, sicer pa stalno skrbijo za posodabljanje ponudbe na vseh področjih svojega delovanja.

V Termah Krka, ki zaposlujejo nekaj manj kot 570 ljudi, števila zaposlenih lani niso povečevali. Z zaposlitvijo novih sodelavcev so nadomeščali le t. i. naravni odliv. Takih primerov je bilo lani 36, letos naj bi jih bilo predvidoma 20, je še poročala STA.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava